Ekonomija

Lamežević: Zaustaviti prodaju atraktivnih ulcinjskih resursa

Naime, kako navodi, lokalna vlast je uz saglasnost Vlade,odnosno ministarstva finansija raspisala tender za prodaju dvije parcele od po 1.500 kvadratnih metara u atraktivnom naselju Pinješ, a koje je su u vlasništvu opštine. 

“Takođe, gradonačelnik  je naložio da se u roku od deset dana sruši objekat bivše samoposluge “Otrantkomerc” i “Roda marketa”,površine od preko 400 kvadratnih metara, u samom srcu Pristana, u blizini  mora,koja je takođe u vlasništvu opštine,kako bi  i tu lokaciju lokalna vlast ponudila na javnu prodaju. Ono što je Vlada primjenjivala u Ulcinju kroz sumnjive privatizacije i prodaju opštinske imovine u poslednjih 25 godina ,to sada ubrzanim koracima radi nova koalicina vlast u Ulcinju, pa nije teško zaključiti da je loklalna vlast odličan učenik i saveznik DPS-a u krčmljenju  opštinske imovine. I Vlada i  nova lokalna vlast treba da znaju da opštinska imovina, prema kojoj se odnose na neodgovoran i bahat način, nije njihovo nasljedstvo”, smatra Lamežević.

Stoga, Pozitivna Crna Gora zahtjeva od lokalne vlast da zaustavi prodaju atraktivnih lokacija,već  iste ponudi  investitorima na dugoročni zakup, kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, a opštinska zemljišta  ostala u vlasništvu opštine i njenih građana.

 

Send this to a friend