Ekonomija

Lazović-Danijelson: Ostvaren napredak u oblasti ekonomskih reformi

“Isti pristup je i za zemlje članice, što u kranjem vodi povećanju konkurentnosti ekonomija. Posebno je značajno veće učešće Crne Gore u regionalnim evropskim inicijativama o unapređenju infrastrukture i korišćenju evropskih fondova za te namjene, kao i potrebu kontinuiranog unapređenja poslovnog ambijenta”, rekao je Danijelson.

Lazović je podsjetio na značaj ekonomskih reformi koje se sprovode u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na infrastrukturu, unapređenje poslovnog ambijenta i sektore zdravstva, obrazovanja i tržišta rada. 

“Lazović je zahvalio sagovorniku na pozitivnim ocjenama crnogorskog Programa ekonomski reformi za period od 2015-2017. sa fokusom na 2015. godinu, kao ključnog dokumenta za vođenje ekonomske politike u srednjem roku, i na konkretnim sugestijama i predlozima u pripremi programa za 2016. godinu”, stoji u saopštenju.

Lazović se osvrnuo i  na izazove sa kojima se suočava crnogorska ekonomija, a koji se odnose na obezbjeđivanje dinamičnog rasta bez značajnijeg povećanja nivoa javnog duga i deficita, unapređenje infrastrukture, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, kao i na problem strukturne nezaposlenosti.

 

Send this to a friend