Ekonomija

Lazović: Expo prilika da se na pravi način predstavimo svijetu

Otvaranje je okupilo zvanične predstavnike država širom svijeta, kojima je pozdrave uputio predsjednik Vlade Italije Mateo Renzi.

Premijer Renzi je, zajedno sa ministrom inostranih poslova Italije Paolom Đentilonijem i ministrom poljoprivrede i šumarstva Mauricijom Martinom, bio domaćin radnog sastanka kome su prisustvovali šefovi delagacija, koji su pozdravili strateški značaj proširenja EU na prostor Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Crne Gore, svečanom otvaranju je prisustvovao Lazović, koji je ocijenio da će crnogorski paviljon na Expou biti idealno mjesto za predstavljanje naših investicionih i turističkih potencijala, sa kojima će se u šestomjesečnom periodu upoznati milioni posjetilaca.

Prvog dana izložbe, crnogorski paviljon privukao je pažnju brojnih posjetilaca i zvaničnika drugih zemalja, naročito onih koji će se sa Crnom Gorom predstaviti u okviru Biomediteranskog klastera.

Paviljon je dizajnerski omišljen na način da reprezentuje tipične elemente identiteta, koji reflektuju specifičnosti crnogorskog regiona.

Na izložbi se predstavlja 147 zemalja svijeta, u periodu od 1. maja do 31.oktobra, a očekuje se oko 20 miliona posjetilaca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ON
Gost
ON

Lazoviću, ne sjekiraj se,
Lazoviću, ne sjekiraj se, svijet nas odlično poznaje. Jako dobro nas predstavljate evo će tri decenije. Goreg a dužeg vladanja nema u svemiru, vi ste za Ginisovu knjigu rekorda!

Anonimni
Gost
Anonimni

Izlazemo robote?
Izlazemo robote?

Send this to a friend