Ekonomija

Lideri Brdo Brioni procesa na Samitu 100 biznis lidera u Sarajevu

Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 biće održan 27. i 28. maja zajedno sa Brdo Brioni procesom koji će okupiti političku eminenciju Jugoistočne i Centralne Evrope. Predsjednici zemalja Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije biće specijalni gosti Summita100 na plenarnom panelu “Lideri Brdo Brioni Procesa: Novi dogovor za novo doba”.

“Samit 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope okupiće u Sarajevu najeminentnije poslovne lidere iz regiona uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Kopredsjedavajući i domaćini ovogodišnjeg Samita 100 su Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga i Amer Bukvić, direktor BBI banke”, saopšteno je iz Atlas Grupe.

Uz učešće predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića na plenarnom predsjedničkom panelu, na Summitu100 u Sarajevu iz Crne Gore će biti i Daliborka Pejović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, Svetlana Vuksanović, predsjednica Unije poslodavaca, Budo Raičević predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore kao i dr Duško Knežević, predsjednik Atlas Grupe i član borda Summita100.

Specijalni gosti petog godišnjeg Samit100, biće bračni par Samo i Iza Login, kreatori jedne od globalno najrasprostranjenije aplikacije – Talking Tom i osnivači i vlasnici OUTFIT7, vodeće regionalne firme sa valuacijom od preko milijardu dolara.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Udruženje menadžera Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore. Cilj ovakvog događaja, jeste uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta život u regionu.

Send this to a friend