Ekonomija

Lovćen osiguranje zadržalo lidersku poziciju na crnogorskom tržištu

„Uprkos zahtjevnoj situaciji jedna od vodećih finansijsko-osiguravajućih grupa u regionu Adria realizovala je 31,1 milion eura neto dobiti, što znači rast od 22 odsto u odnosu na isti period prethodne godine“, saopšteno je iz Triglav grupe. Grupa je na osam tržišta postigla rast od dva odsto kod fakturisane bruto premije osiguranja, koja iznosi 260,1 miliona eura. 

Lovćen osiguranje AD, koje je dio Triglav grupe, u prvom kvartalu je zadržao vodeći položaj na crnogorskom tržištu i zajedno sa društvom Lovćen životna osiguranja AD skupio za osam odsto više premije nego u istom periodu prošle godine.

Društva Lovćen osiguranje AD i Lovćen životna osiguranja AD iz Podgorice u prva tri mjeseca 2015. godine zajedno su fakturisali 6,1 miliona eura premije, što je za osam odsto više nego u istom periodu lani. Posebno uspješno bilo je društvo Lovćen osiguranje AD u segmentu osiguranja imovine od požara i drugih opasnosti kao i ostalog osiguranja imovine gdje je ostvaren rast od čak 28 odsto u odnosu na prvi kvartal 2014. godine.

„Analize rezultata poslovanja u prvom kvartalu pokazuju da je Lovćen osiguranje održalo tradicionalno liderstvo u neživotnim osiguranjima jer na tržištu ima najveći udio u ukupnoj bruto premiji od preko 34 odsto, dok je u strukturi bruto premije neživotnih osiguranja udio Lovćen osiguranja preko 40 odsto. Takođe, Lovćen osiguranje je 100 odsto vlasnik Lovćen životnih osiguranja AD pa je naš zajedničkitržišni udio u prvom kvartalu 2015. godine iznosio 36 odsto. Sve ovo govori da je Lovćen uspješno zaključio prvo tromjesečje i da su tendencije ostvarenja i možda čak i više od planiranog veoma izvjesne“, saopštio je Radenko Purić, izvršni direktor Lovćen osiguranja AD.

U strukturi fakturisane bruto premije osiguranja i suosiguranja osiguravajućih društava Triglav grupe premije Lovćen osiguranja AD i Lovćen životna osiguranja AD predstavljaju udio od 2,4 odsto.

Send this to a friend