Ekonomija

Manje struje smo trošili: Prosječan račun za septembar 30 eura

Kako se navodi u saopštenju EPCG, pad temperature odrazio se na iznos septembarskih računa za električnu energiju za domaćinstva, čiji je prosjek, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, 30,66 eura.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,7 eura, dok je najveća potrošnja i prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 40 eura i Kotoru sa prosječnom potrošnjom od 34 eura”, navode iz EPCG.

Tako će, račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0.7 odsto potrošača (2.386 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,1 odsto potrošača (3.882 domaćinstava).

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće  čak 45 odsto domaćunstava u Crnoj Gori, odnosno 158.063 kupaca.  

“Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je akciju  PODIJELIMO TERET 3 , koja  domaćinstvima koja imaju dug omogućava otplatu po izuzetno povoljnim uslovima, odnosno u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura tokom naredne dvije godine.  Akcija traje do 31.oktobra,  a mogu se priključiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koji imaju dug za utrošenu električnu energiju”, podjećaju iz kompanije-

Potrošači  koji su se akciji priključili u  oktobru 2013. godine  u lokalnim jedinicama Snabdijevanja  mogu potpisati  novi protokol za narednih 25 mjeseci, pod istim uslovima.

Detaljnije informacije su dostupne pozivom na broj 19100 , na adresi www.epcg.com , kao i na Facebook stranici.

 

Send this to a friend