Ekonomija

MBA: Povećanje poreza nije mjera koja daje dugoročne rezultate

Kako ističu, na taj način se u kratkom roku postiže cilj onih koji su te mjere uveli, ali takve mjere imaju dalekosežne negativne posljedice za biznis.

“Od svog formiranja MBA je bila zagovornk smanjenja svih vrsta poreza i u tome bila veoma uspješna. Na ovaj način se dodatno iscrpljuje biznis, kao dominantna djelatnost od koje zavisi razvoj naše ekonomije. Samo razvijeni biznis može obezbijediti ekonomski napredak i uticati na povećanje standarda naših građana. I dok na nivou države poslodavci preko poslovnih asocijacija rade sa Vladom na otklanjnju biznis barijera, na lokalnom nivou se narušava lokalni biznis ambijent”, ocjenjuju u MBA. 

Prema njihovim riječima, energično podižu glas protiv ovakve “podrške biznisu” na lokalnom nivou, a takođe su i pozvali sve relevantne subjekte da se uključe u rješavanje ovog problema koji ima nesagledive negativne posljedice za razvoj biznisa.

“Ovakva događanja upravo ukazuju na neophodnost intenzivnije saradnje države i lokalnih zajednica, jer je prosto neophodno na čitavoj teritoriji naše države stvoriti optimalne uslove za razvoj biznisa. I na kraju, mi nemamo rezervni biznis, zato smo obavezni da u kontinuitetu stvaramo uslove za što kvalitetniji poslovni ambijent na svim nivoima”, poručuju iz MBA. 

 

 

Send this to a friend