Ekonomija

Medojević: Pola plate dajem advokatima Elektroprivrede

„Zaštićena je EPCG, koja je oštetila građane, jer im je osim struje koju su oni potrošili, fakturisala i struju dužnika. Od početka smo vodili kampanju da se zaštite građani, ali je korumpirano pravosuđe, pod pritiskom Advokatske kancelarije Jovović, Mugoša i Vuković presudilo via i protiv svih“, rekao je za Pobjedu Medojević.

On je naglasio da je PZP odlučio da zaštiti građane, koji su im ukazali povjerenje, pa su preuzeli i troškove.

„Lično sam opterećen sa 11.000 eura, pa polovinu svoje plate dajem Advokatskoj kancelariji Jovović, Mugoša i Vuković, koja je zastupala EPCG, za nenormalne sudske troškove, koji se ne naplaćuju na osnovu zakona, već na osnovu tarifa koje je formirala Advokatska komora“, tvrdi Medojević.

Na drugoj strani, i Socijalistička narodna partija je pokrenula sudski spor u ime 220 građana, po istom principu kao i PZP. Spor su izgubili i stigao je nalog za naplatu 71 hiljade eura sudskih troškova. 

Kad je to objelodanjeno, mnogi od 169 građana su tvrdili da nijesu dali punomoćje advokatu Nikoli Bulatoviću, kojem je SNP predala kompletnu dokumentaciju. Dio građana tvrđi da su potpise dali za pokretanje peticije protiv naplate tehničkih gubitaka, a dio da su im potpisi krivotvoreni. IZ SNP-a se o ovom problemu još niko nije oglasio, dok je bivši član te stranke, a sada nezavisni poslanik Neven Gošović pozvao građane da tuže ukoliko su im potpisi falsifikovani. Specijalno tužilaštvo pokrenulo j e istragu povodom tvrdnji o falsifikovanim punomoćjima.

Medojević kaže da su se PZP-u javljali građani u teškoj finansijskoj situaciji, penzioneri, invalidi, siromašni, koji ne mogu da plate sudske troškove i oni to rade umjesto njih.

Send this to a friend