Ekonomija

Mijušković: Dobro organizovane kompanije mogu savladati sve poteškoće

Mijušković je danas, povodom obilježavanja Dana PKCG, dodijelio nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima.

Dobitnici nagrade PKCG za prošlu godinu su Pivara Trebjesa za uspješno poslovanje, Societe Generale banka Montenegro za društvenu odgovornost, kompanija M:tel za inovativnost i vlasnik i direktor Real Estate Montenegro iz Ulcinja, Gani Resulbegović, za unaprijeđenje menadžmenta.

Nagrade dobitnicima je prethodnih godina uručivao predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, ali je ove, zbog državničkih obaveza van zemlje, to uradio Mijušković.

„Vujanović je želio da nagrađenima prenesem njegove najsrdačnije čestitke uz želju da nastave sa uspjesima“, kazao je Mijušković.

On je, govoreći o kompaniji Trebjesa koja ove godine obilježava 120 godina postojanja, rekao da je Nikšićko pivo bilo i ostalo izuzetan i prepoznatljiv promoter crnogorske privrede, ne samo u regionu nego i šire.

Kada je u pitanju Societe Generale banka Montenegro, Mijušković je naveo da se ta finansijska kompanija na osmišljen način bavila potrebama društvene zajednice u kojoj posluje i pokazala koliko je važno planiranje u toj sferi.

„Jasno prepoznate potrebe ukupnog društva, prije svega u sistemu zdravtsva i obrazovanja, bile su u fokusu pažnje i pomoći ove banke“, kazao je Mijušković.

Prema njegovim riječima, inovativnost je ove godine definisana na vrlo jednostavan način, a to je nova usluga M:tel-a.

„Pored brojnih naprednih usluga, nude aplikaciju, koja je prva takvog opsega na balkanskom tržištu. Time je kvalitativno upotpunjena široka ponuda među uslugama u sferi elektronskih komunikacija. To je bio ključni razlog da ta kompanija bude nagrađena za inovativnost“, objasnio je Mijušković.

On je rekao da je Resulbegović, kao dobitnik nagrade za unaprijeđenje menadžmenta, zahvaljujući jasnoj viziji, preduzetničkom duhu i spremnošću za nove izazove, unaprijeđivao kompaniju podižući nivo turističke ponude Crne Gore, posebno Ulcinja.

Predsjednik Odbora za dodjelu nagrada, Željko Andrić, je obrazlažući razloge dodjele nagrada baš tim kompanijama i pojedincima, rekao da je Trebjesa primjer uspješne kompanije koja je lider u svom segmentu na domaćem tržištu i jedan od najboljih ambasadora kvaliteta na regionalnom tržištu.

„Svojim kvalitetom i tradicijom dugom 120 godina Nikšićko pivo pokazuje da su prave vrijednosti neprolazne, a kvalitet uvijek najbolji ambasador“, kazao je Andrić.

On je dodao da se društveno odgovorne aktivnosti Societe Generale banke Montenegro mogu podijeliti u više oblasti među kojima su podrška zdravstvenom sistemu kroz donacije, obrazovanju, inkluzivnom obrazvovanju i osobama sa posebnim potrebama, mladim umjetnicima i ranjivim grupacijama društva, kulturi, kao i očuvanju životne sredine.

Kada je u pitanju M:tel, Andrić je naveo da se svi servisi koje kompanija nudi baziraju na najsavremenijim tehnologijama i omogućavaju korisnicima užitak u korišćenju.

On je rekao da su hotel Dvori Balšića i Palata Venecija, koji se nalaze u ulcinjskom starom gradu, kvalitetnim i pozamašnim investicijama Resulbegovića postali jedan od najrenomiranijih smještajnih kapaciteta na crnogorskom primorju.

Izvršni direktor Pivare Trebjesa, Sanja Ćalasan, zahvalila se u ime nagrađenih dobitnika, ocijenivši da je nagrada ujedno i podstrek, izazov i obaveza da se zajedno sa predstavnicima PKCG doprinose razvoju crnogorske privrede.

„PKCG je mjesto u kojem se brojne aktivnosti slažu i artikulištu na način da to bude u najboljem interesu privfrede. Privrednici i kompanije bez obzira na složenu ekonomsku situaciju ne odustaju od razvija investicija i time povećavaju konkurentnost u regionu i šire“, kazala je Ćalasan.

Ona je navela da je Trebjesa u prošloj godini, kao i u prethodnim, ostvarila pozitivan poslovni rezultat.

„Mi smo tržišni lider na tržištu Crne Gore, a i kompanija koja podržava projekte, zaštitu životne sredine. Dajemo i donacije socijalno ugroženim kategorijama i to nas je preporučilo za nagradu“, rekla je Ćalasan.

Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je da je kompanija u prošloj godini uložila 30 miliona EUR u razvoj brzog interneta.

„Naš prošlogodišnji ulazak u utakmicu fiksnog interneta i kablovske najznačajniji je događaj u posljednjih deset godina u telekomunikacijama u Crnoj Gori. Trudili smo se da budemo inovativni“, dodao je Lučić.

Predsjednik Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro, Milorad Katnić, kazao je da u toj finansijskoj kompaniji najviše obraćaju pažnju na siteme zdravstva, obazovanaja i socijalne zaštite.

„To su oni sistemi koji zaslužuju najveću pažnju i koji doprinose najvećem broju građana Crne Gore. Ova nagrada je nagrada zaposlenih koji individualno ulažu velike napore da podrže ovo društvo, kao i banke koja je izdvojila značajna sredstva da bi prošle godine pomogla najviše zdravtsveni sistem Crne Gore“, zaključio je Katnić.

U Podgorici je 21. aprila 1928. godine osnovana Trgovačko – industrijska komora, prva asocijacija privrednika, koja od 1962. godine nosi ime PKCG.

Send this to a friend