Ekonomija

Milić: Ustavni sud da obori Uredbu o gorivu, tražićemo i odgovornost Đukanovića

Milić je za Radio Antena M rekao da je Vlada neustavno uzimala novac od građan,a te da je po tom osnovu za pet mjeseci prikupila preko devet miliona eura. Zato će, kaže, tražiti odgovornost premijera Mila Đukanovića.

“Mislim da je odluka Ustavnog suda pitanje manje od 72 sata, ali najavljujem i novu inicijativu SNP- a jer nije dovoljno samo da Ustavni sud poništi tu uredbu. Mora konačno da se u Crnoj Gori utvrdi I odgovornost a jedini koji je odgovoran za to je Milo Đukanović”, rekao je predsjednik SNP-a.

Prijekcija Vlade, kada je Uredba stupila na snagu, bila je da će prihodi po tom osnovu biti oko devet miliona eura na godišnjem nivou.

“Još jednom se pokazalo da iako raspolažu sa svim informacijama i imaju mogućnost da naprave modele kako će se definisati i koliko će se prighodi ostvariti SNP je još ranije dokazao da bi ukupni prihodi bili 18 miliona eura. Ustavni sud nema šta da čeka”, kazao je Milić.

On je još jednom podsjetio i da Vlada nema Ustavnih mogućnosti da uvodi takve namete građanima Crne Gore.

“Ono što smeta, što boli, što vrijeđa je da se pokazuje da Vlada Crne Gore, grupa ljudi, našim stanovnicima uz monopolsku cijenu prodaje tzv. zaštitu naših interesa. Ta monopolska cijena ovog puta bila je devet miliona eura. To je samo jedan odsto od onoga što ta Vlada nije sposobna da naplati od poreskih dužnika čiji dug prevazilazi 800 miliona eura”, zaključio je Milić.

Podsjećamo, Vlada je u maju odlučila da uvede naknadu na maloprodajnu cijenu goriva od sedam centi po litru radi otplate kredita za autoput Bar-Boljare i finansiranje reprezentativnog sporta. Iz Poreske uprave je saopšteno da je Vlada do sada po tom osnovu naplatila 8miliona i 230 hiljada eura dok SNP raspolaže sa drugim podacima prema kojima je prihod preko devet i po miliona eura.

Send this to a friend