Ekonomija

Miljanić: Butros Gali potvrdio ispravnost Vladine odluke

“Onaj dio političke javnosti koji je uvijek spreman da se poštopoto kritizerski odnosi prema svakom potezu Vlade i stranih investitora, potrčao je već nakon prvog Galijevog pisma da izrazi sumnju u opravdanost investicije i da se ponovo obruši na još jedan razvojni projekat koji Crnoj Gori donosi značajne benefite, od finansijskih, do kulturnih i turističkih”, kazao je Miljanić.

Međutim, dodaje on, drugo Galijevo pismo u kome pojašnjava svoje stavove nailazi na apsolutnu tišinu kod kritizera po svaku cijenu.

“I to je jedina matrica po kojoj taj dio političke javnosti zna da se ponaša – da afirmišu sve što nanosi štetu Crnoj Gori, da zbog svake pohvale upućene na račun države kažu da je u pitanju “korupcija, lobiranje, prostitutska politika“, da konstruišu afere gdje ih nema i nastavljaju sa onima za koje je dokazano da ne postoje, da ne odgovaraju ni za jednu izrečenu neistinu kojom nanose ekonomsku i političku štetu državi. To sasvim dovoljno govori o niovu njihove odgovnosti prije svega prema građanima Crne Gore, a potom i prema međunarodnoj javnosti i zvaničnicima”, ističe Miljanić. 

On naglašava da opozicija nikako ne shvata da Crna Gora i sama ima dovoljno stručnog kapaciteta i znanja da procijeni što je državni interes i kakvi su razvojni projekti potrebni.

“Inferiorno, kako im i priliči, uvijek su spremni da bez objektivnog sagledavanja prihvataju mišljenja sa strane, ne razmišljajući da li je to u skladu sa potrebama građana Crne Gore. Vjerovatno bi bili najzadovoljniji da se u našoj državi ništa ne gradi, da nema razvojnih investicija, novih zapošljavanja”, kazao je Miljanić.

Opozicija je, naglašava on, još jednom pokušala da ponizi državu i ugrozi njen dalji ekonomski razvoj.

“I to je jedino čime se bave, ostalo niti ih interesuje, niti su sposobni da konstruktivno učestvuju u bilo čemu. Proći će još mnogo vremena dok crnogorski kritizeri nešto nauče, jer mržnja nikad nije dobar učitelj. Za to vrijeme, Crna Gora će nastaviti da se razvija, ekonomski i demokratski, na čast svog imena i na zadoljstvo svih svojih građana”, zaključio je Miljanić.

Send this to a friend