Ekonomija

Ministarstvo ekonomije: U planu i drugi poziv za podsticanje investicija

Iz Ministarstva nijesu precizirali kada će objaviti novi poziv, dodajući da je iskustvo prvog pokazalo opravdanost čitavog projekta.

“Prvi poziv je bio uspješan i zadovoljni smo odzivom kompanija, jer je deset privrednih društava dostavilo prijave za prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija”, kazali su za agenciju MINA-business iz Ministarstva.

Ukupna vrijednost investicionih projekata prelazi iznos od 23 miliona eura i predviđa zapošljavanje preko 350 novozaposlenih.

“Takođe smo zadovoljni što se prijavilo dosta kompanija sa sjevera, jer nam je to bila i namjera, da se podstakne preduzetništvo i poveća zaposlenost u tom dijelu Crne Gore”, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da će Međunarodna investiciona konferencija, koja se naredne sedmice održava u Podgorici i Kolašinu, sa preko 80 učesnika iz svijeta, biti prilika da se dodatno promoviše uredba i najavi novi tender po ovom osnovu.

“Na taj način se nadamo da ćemo, uz sve ono što su investicione prednosti Crne Gore i promocijom biznis zona, zainteresovati i strane investitore za ulaganje u našu državu, posebno u sjeverni region” kazali su iz Ministarstva.

Prijave na prvi oglas, koje su otvorene u četvrtak, dostavili su bjelopoljski Meso-promet, Pelengić Trade i Emar, beranski Beton Group Popović i ŠIK Polimlje, Securitas Montenegro i Vučje iz Nikšića, Farmont MP i Fabrika stočne hrane iz Danilovgrada i Hemomont Podgorica.

Send this to a friend