Ekonomija

Ministarstvo finansija: Gvozdenoviću je interes ispred Ustava

U reagovanju Ministarstva navodi se da je dobro što se Gvozdenović oglasio “povodom neustavnog i suprotno evropskim standardima definisanog člana izmjena i dopuna zakona o porezu na dodatu vrijednost, predloženog od strane poslanika Demokratske partije socijalista (DPS)”.

“Upravo je Gvozdenović promoter te ideje, koja u privilegovan položaj stavlja njemu dobro poznatih 15-ak hotelijera, i to plaćanjem niže stope PDV od sedam odsto, dok ostalih oko 2.300 ugostitelja, ‘kažnjava’ sa plaćanjem stope PDV-a po stopi od 19 odsto”, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je javnosti jasno da “kada to prestavlja politički interes Gvozdenovića, onda ustav i evropske direktive, nažalost, ne postoje.

“Da njegov neformalni prdlog, pretočen u amandman poslanika DPS-a, čak nije imao ni podršku njegovog partijskog kolege, jasno je iz dopisa od 22. februara tekuće godine, koji mu je uputio njegov partijski kolega, a bivši ministar finansija Radoje Žugić”, ističe se u reagovanju i dodaje da čak ni Žugić, u periodu dok je bio ministar, nije podržao taj prijedlog Gvozdenovića.

Send this to a friend