Ekonomija

Ministarstvo zdravlja u roku od 15 dana da objavi razloge o neplaniranoj potrošnji

“Potvrđujući odlučnost da se spriječi neracionalna i neopravdana potrošnja u sektoru zdravstva, Vlada je zadužila Ministarstvo zdravlja da u roku od 15 dana dostavi detaljnu informaciju o razlozima i dinamici neplanirane potrošnje po pojedinačnim pozicijama. Polazeći od zakonskih obaveza i odgovornosti za zaštitu zdravlja građana, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da isplati 21 milion eura, radi izmirenja prioritetnih dugova Fonda, od 8. maja 2015. godine”, navodi se u saopštenju.

Vlada se upoznala i sa Izvještajem o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, za period jun – septembar 2014. godine i oktobar 2014. – januar 2015. godine. 

“U raspravi je ocijenjeno da su organi za sprovođenje zakona, čiji predstavnici učestvuju u radu Komisije, blagovremeno i u skladu sa zakonom odgovorili na zahtjeve Komisije, kao i da su problemi u vezi nedostavljanja tražene dokumentacije proistekli iz okolnosti da Agencija za zaštitu podataka ličnosti nije na zahtjev Uprave policije dostavila mišljenje”, piše u saopštenju.

Na sjednici je usvojena Informacija o statusu zaštite ulcinjske Solane i planiranim razvojnim aktivnostima na ovom području, sa zahtjevom za obezbjeđenje finansijskih sredstava za solanu „Bajo Sekulić“- stečajnog dužnika. 

“Imajući u vidu ekološki značaj Solane, Vlada je iz Tekuće budžetske rezerve odobrila pozajmicu Privrednom sudu, u cilju hitne sanacije infrastrukturnih postrojenja čije funkcionisanje je od presudnog značaja za očuvanje specifičnog biodiverziteta na području Solane. Nakon prodaje stečajnog dužnika ova sredstva biće vraćena Budžetu Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend