Ekonomija

Mljekara Milkraft Leche biće završena do kraja godine

 

Početak proizvodnje visokokvalitetnih mlječnih proizvoda planiran je za mart naredne godine. 

Investitor Dragan Burić kaže da je srećan i ponosan, jer su podigli objekat koji se prostire na 5.000 metara kvadratnih i koji će biti opremljen po najsavremenijim standardima za preradu mlijeka.

“Ako nas posluži vrijeme, završićemo fabriku do kraja godine, a plan je da do kraja marta naredne godine izađu i prvi proizvodi“, kazao je Burić.

Mljekaru je obišao i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović koji je podsjetio ja česte kritike na račun finansiranja projekata u Crnoj Gori iz Abu Dabi razvojnog fonda.

„Dokazujemo da se sredstva usmjeravaju investitorima i preduzetnicima koji su sposobni da realizuju velike projekte u Crnoj Gori. Danas možete da vidite kako izgleda jedan od takvih projekata. 1. avgusta su počeli radovi i ovo što vidite rezultat je rada od svega par mjeseci“, kazao je Ivanović.

On je kazao da je i realizacija projekta u Pavinom Polju pokazala da i dalje u Crnoj Gori investitori imaju problem sa administracijom, s obzirom da je prije početka gradnje godina izgubljena u administriranju.

 

„Postavlja se pitanje hoćemo li u Crnoj Gori da se bavimo poslovima i da radimo ili da se krijemo iza papira, naročito motivisani izjavama onih koji samo sjede i kritkuju. Od Parlamenta, preko raznih opozicionih partija, do nevladinih organizacija naslušao sam se kritika zbog toga što se u Pavinom Polju gradi mljekara. Mljekara je tu, sada u grubim radovima, a do proljeća naredne godine radiće normalno. A gdje su sada kritičari?“, poručio je potpredsjednik, dodajući da je u Crnoj Gori ozbiljan problem lakoća sa kojom neko sebi daje za pravo da kritikuje bez agumenata.

Prema njegovim riječima, od sjedjenja i čekanja nema nikakve koristi.

“Moramo se latiti posla. Uvijek će biti izbora i državnih i lokalnih, raznih administrativnih problema, ali ipak se živi samo od rada. Zato molim poljoprivrednike, ne samo iz Vraneške doline, nego iz cijele Crne Gore da rade ono što najbolje umiju. Da rade još više i proizvode što kvalitetnije proizvode,  jer jedino tako kao društvo možemo napredovati. Svi mi, zajedno sa medijima, treba da uložimo napor da objasnimo ljudima da ipak moramo raditi zajedno. Nikakva izolacija ni mudrovanje neće riješiti problem. Treba povećati stočni fond u Vraneškoj dolini, pokrenuti sve kapacitete i praviti najkvalitetnije proizvode koji će se prodavati ne samo na domaćem tržištu, nego i izvoziti. I to moramo riješiti zajedno. Čini mi se da je jedan dio poljoprivrednika razumio koncept o kojem govorim, ali i da postoji dobar dio koji to još ne razumije. Ne razumije zbog nekog otpora koji ja kod njih ne razumijem. Izgleda da ih više opterećuje politika, a manje želja za radom“, ocijenio je Ivanović.

Send this to a friend