Ekonomija

MZ Medun: Puštena u rad bazna stanica Crnogorskog Telekoma

Rudiger Šulc, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma izrazio je veliko zadovoljstvo povodom puštanja u rad nove radio bazne stanice na Medunu, prve u mandatu Crnogorskog Telekoma kao operatora Univerzalnog servisa.

„Namjera nam je da i u slabije naseljenim područjima učinimo dostupnim savremene telekomunikacione usluge i na taj način ih učinimo bolje povezanim mjestima, što smo danas na Medunu i postigli. Već sada, naši prvi korisnici na Medunu imaju dostupne telefonske i internet usluge istog kvaliteta kao one u gradu, što i jeste krajnji cilj ovog projekta“, istakao je Šulc.   

„Univerzalni servis za stanovnike ruralnih područja ima izuzetan značaj, jer na ovaj način stanovništvu omogućavamo korišćenje komunikacionih servisa. Ovo predstavlja još jedan korak u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života i smanjenje razlika u uslovima koje nude gradska i seoska područja“, kazao je direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić.

Povodom puštanja u rad nove radio bazne stanice na Medunu, prisutnima se zahvalio i menadžer Glavnog grada, Dragutin Đeković, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovim projektom doprinosi razvoju seoskih područja i daje značaj unapređenju uslova života njihovih mještana. 

U proteklom periodu, otvorene su tri bazne stanice, koje su bežičnom tehnologijom preko Univerzalnog servisa omogućile fiksnu telefoniju i internet za stanovnike Trešnjeva u Cetinju, Gostilja u Danilovgradu i Nudola u Nikšiću. 

Uređaj preko kojeg se obavlja usluga Crnogorski Telekom će besplatno ustupati, dok će Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost subvencionisati cijene pretplate za konekciju, u cilju podržavanja ove inicijative. Priključak korisnicima omogućava kvalitetne telefonske pozive i brz pristup internetu.

Crnogorski Telekom je kao operator Univerzalnog servisa omogućio ispunjavanje zahtjeva korisnika za pristup javnoj elektronskoj komunikacionoj mreži i javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama na fiksnoj lokaciji u bilo kom mjestu bez obzira na ekonomsku isplativost, čime se omogućava govorna komunikacija i brzina prenosa podataka koja omogućava funkcionalni pristup internetu, ali i posebne povoljnosti za lica sa invaliditetom i niskim primanjima.

 

 

Send this to a friend