Ekonomija

Na izgradnji autoputa biće angažovani i crnogorski studenti

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti angažovanja svršenih studenata građevine i jednog broja studenata na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo, saopšteno je iz Minsitrstva saobraćaja i pomorstva. 

Brajović je kazao da je za crnogorske studente veoma važno da na takvom projektu steknu potrebna praktična znanja i vještine. 

Na projektu izgradnje autoputa biće angažovan i jedan broj građevinskih inženjera, kojima će to ujedno biti i prilika za stručnim usavršavanjem. 

Predsjednik CRBC za Crnu Goru Gao Liang naglasio je da je želja kompanije da osim puke realizacije projekta, uspostavi dobre odnose sa državnim institucijama i građanima Crne Gore, koji bi na taj način prepoznali šansu za angažman na određenim poslovima i u drugim projektima koji se planiraju u budućnosti. 

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva, naglasio i da je kompanija CRBC društveno odgovorna što još jednom pokazuje i na djelu. Dekan Građevinskog fakulteta Miloš Knežević izrazio je zadovoljstvo predloženom saradnjom i mogućnošću za angažman naših studenata i inženjera na tako velikom i značajnom projektu za državu Crnu Goru. 

Prema njegovim riječima to je odlična prilika za mlade ljude kojima je, pogotovu u toj oblasti, praksa neophodna. Na sastanku je rečeno i da se veoma brzo očekuju i opsežniji radovi na terenu i zapošljavanje novih radnika iz Crne Gore.

Send this to a friend