Ekonomija

Na novoj Bijeloj listi 167 obveznika

 Poreska uprava, kako je saopšteno, sa tim poreskim obveznicima kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

“Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja”, objasnili su iz PU, prenosi MINA-business.

Na listi su, između ostalih, Alter Modus, Atlas banka, Erste, Societe Generale i Hypo Alpe Adria banka, zatim Crnogorski Telekom, Telenor, M:tel, Pivara Trebjesa i Elektroprivreda Crne Gore.

Spisak najurednijih poreskih obveznika objavljen je na sajtu Poreske uprave www.poreskauprava.gov.me.

Objavljivanje Bijele liste je, kako je objašnjeno, još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa PU, koji će, uz ostale oblike saradnje, biti nastavljeni i u budućnosti.

Iz PU su naveli da pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda i unaprijeđenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori. 

Bijela lista poreskih obveznika prvi put je objavljena 7. juna 2013. godine.

Send this to a friend