Ekonomija

Na prodaju dio imovine Ribarstva

Na prodaju je ponuđena oprema za preradu, konzerviranje i pakovanje ribe po početnoj cijeni od 362,82 hiljade eura, kancelarijska i radionička oprema po cijeni od 1,19 hiljada eura, odnosno 125 eura, kao i ostala oprema i sekundarne sirovine po cijeni od 1,23 hiljade eura.

Na prodaju je ponuđeno zemljište u mjestu Čukovići, odnosno više katastarskih parcela ukupne površine skoro 55 hiljada metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 32,3 hiljade eura, prenosi agencija MINA-business.

Ta imovina se prodaje kao cjelina.

Prodaju se, takođe kao cjelina, više katastarskih parcela u istom mjestu, koje imaju ukupnu površinu 9,62 hiljade metara kvadrtatnih. Predmet prodaje je suvlasnički dio, odnosno trećina svih katastarskih parcela, što iznosi 3,2 hiljade metara kvadratnih po početnoj cijeni od 2,67 hiljada eura.

Prodaju se i dva poslovna prostora, ukupne površine 58 metara kvadratnih i 198 metara kvadratnih po cijeni od 12,47 hiljada eura, odnosno 42,57 hiljada eura.

Stečajna uprava je na prodaju ponudila i ambalažu, koju čine limenke od 125 grama njih 190 hiljada komada, zatim od 110 grama, njih 13 hiljada komada, kao i 250 hiljada komada poklopaca po ukupnoj početnoj cijeni od 14,95 hiljada eura.

Prodaju se i plutajući kavezi za uzgoj ribe po početnoj cijeni od 18,63 hiljade eura.

Ponude se mogu dostaviti do 12. novembra do 14 sati, nakon čega će biti i otvorene u podgoričkom Privrednom sudu.

Ponuda treba da sadrži tačan naziv, odnosno opis predmetne imovine i ponuđenu cijenu.

Pravo na dostavljanje pismenih ponuda imaju sve kompanije i pojedinci, koji ispunjavaju zakonske uslove za sticanje vlasništva nad imovinom i dostave ponude.

Ponuđač je dužan da uplati depozit u iznosu deset odsto ponuđene cijene. Manje ponuđene cijene od oglašenih, stečajni upravnik će razmotriti, ali iste ne obavezuju.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik, najkasnije u roku od pet dana od otvaranja ponuda.

Sa najpovoljnijim ponuđačem zaključiće se ugovor o kupoprodaji najkasnije u roku od pet dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Depozit kupca se zadržava i uračunava u kupoprodajnu cijenu, a u slučaju da kupac odustane od kupovine imovine, depozit mu se neće vratiti.

Stečaj u Ribarstvu proglašen je 26. jula 2013. godine.

Send this to a friend