Ekonomija

Najministar u regionu jugoistočne i srednje Evrope Branimir Gvozdenović

“Učesnici konferencije su poslovni lideri i investitori iz preko 20 zemalja, najuspješniji menadžeri i naučni radnici, kao i politički čelnici i predsatvnici uglednih međunarodnih institucija”, navodi se u Prijedlogu platforme za posjetu Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma, Bosni i Hercegovini povodom učešća na Poslovnoj konferenciji “Samit 100 najmenadžera – najboljih investitora u regionu”.

Na konferenciji će biti predstavljeni investicioni projekti koji se realizuju ili koji će se realizovati u Crnoj Gori, kao i aktivnosti na unaprjeđenju poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

“Posjeta Bosni i Hercegovini biće iskorišćena i za susrete sa državnim i poslovnim liderima iz zemalja Jugoistočne i srednje Evrope, u cilju privrednog umrežavanja i jačanja regionalne saradnje. Posjeta je značajna sa aspekta prezentacije investicionih mogućnosti Crne Gore, sa posebnim akcentom na sektor turizma i nekretnina. Takođe, susreti sa investitorima otvaraju mogućnost za razmjenu iskustava i informacija po pitanju unapređenja poslovnog ambijenta, kao i za prezentaciju stimulativnih mjera i podsticaja za nova ulaganja”, ističe se u Prijedlogu platforme.

Imajući u vidu da se nagrada dodjeljuje više od trideset godina, u Vladi naglašavaju da je veoma značajno da je regionalni evropski žiri, koji je sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika iz više država, regiona jugoistočne i srednje Evrope, donio odluku da se Ministarstvu održivog razvoja i turizma dodijeli nagrada za Najministarstvo u regionu.

Send this to a friend