Ekonomija

Festival FREI sjutra u Maestralu

FREI, koji traje do četvrtka, tematska je, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. 

“Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost”, navodi se u saopštenju organizatora.

Skup se održava pod patronatom premijera Mila Đukanovića i uz programsko partnerstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Uvodno izlaganje na temu Homogenizacija razvojnih faktora u turističkom sektoru održaće ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

U uvodnoj sesiji učestvuje i ambasador Mađarske, Krisztian Posa, kao i predstavnik kompanije Adriatic Properties, koja je generalni pokrovitelj FREI 2016, Ioannis Markogiannis.

Centralne teme diskusionih sesija u programu FREI 2016 su, kako se dodaje, Karakteristike investicione klime u Crnoj Gori, Značaj arhitektonskih konkursa za kvalitet prostora, Upravljanje destinacijom: manifestacije kao turistički proizvod. 

“Sa posebnim zanimanjem očekuje se i završna tribina o održivom strateškom planiranju kroz prostorni plan za obalno područje”, rekli su organizatori.

Na štand-izložbi i kroz prezentacione forme, učesnicima skupa će se predstaviti ključni investitori i hotelijeri u Crnoj Gori, kao što su Adriatic Properties, Portonovi, Montrose-Northstar, Porto Montenegro, Luštica Development i Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera.

Na skupu će se predstaviti i projektantske kompanije, kao i resorni državni organi Direkcija javnih radova, Sekretarijat za razvojne projekte, Nacionalna turistička organizacija (NTO), Agencija za promociju stranih investicija (MIPA), Centar za ekotoksikološka ispitivanja, kao i infrastrukturna preduzeća Pošta Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Nacionalni parkovi Crne Gore i Javno preduzeće Morsko dobro.

Na Festivalu će, svoje planove i razvojne vizije, predstaviti i primorske opštine Herceg Novi, Bar i Tivat.

Organizator FREI 2016 očekuje više od 300 učesnika iz čitavog regiona.

Send this to a friend