Ekonomija

Nišavić: Vladina priča o razvoju sjevera mrtvo slovo na papiru

On je rekao da je iz kapitalnog budžeta za tekuću godinu za projekte na sjeveru države  predviđeno je oko 50 odsto sredstava ili oko 40 miliona eura, ali da je do sada realizovano svega 22 odsto planiranog i to uglavnom u tenderskim aktivnostima, a ni deset odsto u konkretnim investicijama.

Ovi podaci, kako ističe, potvrđuju da je priča Vlade Crne Gore o ulaganjima u razvoj sjevera države samo mrtvo slovo na papiru.

“Ministarstvo održivog razvoja planira, na primjer, da radove na objektima na Bjelasici započne u oktobru ili novembru, odnosno kada počinju snjegovi, što pokazuje neozbiljnost ovog vladinog resora. Ili će, možda, radove izvoditi firme sa Islanda, Norveške, Švedske, koje imaju ogromna iskustva za izvođenje radova u zimskom periodu“, naglasio je Nišavić.

Prema njegovim riječima, i druge aktivnosti Vlade Crne Gore su za rubriku – „vjerovali ili ne“. 

“Tako je 19. decembra 2014. godine, uz prisustvo kamera, novinara, ministara sa pratnjom, gradonačelnika i ostalih, najavljeno asfaltiranje puta prema Bjelasici. Od tada je prošlo već gotovo devet mjeseci, a još uvijek  nema ni metra asfalta“, dodao je on.

Nišavić ističe da sličnu sudbinu imaju i mnogi drugi, pompezno najavljeni projekti razvoja sjevera Crne Gore. 

“Zbog toga se stanovništvo tog područja iz dana u dan nalazi u sve težem socio-ekonomskom položaju, a za takvo stanje mogu da se zahvale Vladi Crne Gore“, zaključio je on.

Send this to a friend