Ekonomija

NPCG produžili ugovor o zakupu Solane na još godinu

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, kazala da su prije toga u Ministarstvu održivog razvoja i turizma dobili saglasnost za takav aranžman.

NPCG, dosadašnji zakupac imovine Solane, jedini je dostavio ponudu na javni poziv za zakup imovine Solane „Bajo Sekulić”.

NPCG je krajem avgusta prošle godine zaključio ugovor o jednogodišnjem zakupu cjelokupne nepokretne i pokretne imovine Solane. Ugovor je važio do danas.

U zakup se nudio cjelokupni tehničko-tehnološki kompleks preduzeća na period od godinu po početnoj minimalnoj cijeni zakupa od 2,4 hiljade eura mjesečno, uvećanoj za porez na dodatu vrijednost PDV i pokrivanje troškova održavanja i zaštite cjelokupne nepokretne i pokretne imovine.

Zainteresovani ponuđači, domaći i strani građani i preduzeća, imaju obavezu da organizuju proizvodnju i preradu soli na terenima i sa opremom Solane ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije.

Oni imaju obavezu održavanja cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, koja je predmet zakupa na svoj teret, kao i da obezbijede neophodna finansijska sredstva za nesmetano obavljanje poslovnog procesa.

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje ili zakupa.

 

Send this to a friend