Ekonomija

Od početka pojačanog nadzora: Naplaćeno više od 1,3 miliona eura kazni

“Vodeći se načelom preventivnosti, u odnosu na utvrđene nepravilnosti u 347 slučajeva subjektima nadzora je ukazano na nepravilnosti, a zbog većih prekršaja izdato je 579 prekršajnih naloga u iznosu od 192.880 eura. Tokom nadzora je izvršeno pečaćenje devet objekata i uklonjeno je 14 nelegalno postavljenih objekata”, kazali su u UIP-u.

Pored redovnih aktivnosti, inspekcije su postupale i po prijavama, koih je u prethodnoj sedmici ukupno bilo 127, kao i po zaključcima sa Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, koji se redovno sastaje jednom sedmično.

Inspekcijski nadzor je i dalje posebno fokusiran na kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta.

“Evidentiran je veliki broj kontrola koje su izvršene i u dijelu radnih odnosa i zaštite na radu, kao i u dijelu postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra bez prethodno pribavljenog odobrenja”, kazali su u UIP-u.

Dodaju da je ostvarena veoma dobra i intezivna saradnja sa predstavnicima Komunalne policije sa kojima su se sprovodile zajedničke aktivnosti na terenu, kao i sa predstavnicima Javnog preduzeća Morsko dobra.

“U toku su i pripreme za predstojeći muzički festival “Sea dance“, koji će se održati polovinom jula na plaži Jaz u Budvi. Pojačani nadzor će se sprovoditi i dalje sa ciljem da se doprinese zaštiti bezbjednosti i zdravlja potrošača, zaštiti legalnog prometa roba i usluga, legalnog zapošljavanja, zaštiti prostora i životne sredine, što će svakako uticati na podizanje kvaliteta turističkog proizvoda Crne Gore”, ističu u UIP-u.  

Inače, dodaju, od početka pojačanog nadzora do danas inspekcije su izvršile 10720 kontrola, utvrdile 4365 nepravilnosti i izdale 4365 prekršajnih naloga u iznosu od 1.335.710 eura.

Send this to a friend