Ekonomija

Ong i Statis u trci za Maestral

U neobavezujućoj ponudi biznismeni Ong i Statis su ponudili od 20 do 25 miliona za kupovinu ovog hotela koji bi sa kompleksom Aman resorta sa kojim se graniči imao značajan sinergetski efekat. Prema saznanjima Vikend novina u ovom poslu Senga će u Crnoj Gori predstavljati Stephen Lau, a Statisa Fanis Statis.

Biznismen Ong Beng Seng, popularniji kao B.S. Ong na Forbsovoj listi milijardera 2012. bio je na desetom mjestu u Singapuru s imovinom procijenjenom na 1,6 milijardi dolara. Dvije godine kasnije imovina ovog biznismena je procijenjena na 200 miliona više.

Vlasnik je prava i organizator Singapurske velike nagrade Formule 1, a posjeduje i oko 40 hotela širom svijeta. Iako ovo nije posao iz kojeg je zaradio milijarde, već posao s naftom, Ong je poznat kao osoba koja strastveno ulaže u hotelski biznis. Kroz svoju kompaniju Hotel Properties Limitied HPL vlasnik je mnogih zvučnih hotelskih imena, među kojima su Hard Rock, Hilton, Metropolitan i mnogi drugi. Van ove grupe B.S. Ong je vlasnik nekretnina u Londonu i još oko 20 hotela širom svijeta.

Žena ovog magnata je Christina Ong, osnivač Kluba 21, a na internetu se o njoj govori kao o jednoj od najmoćnijih žena u biznisu.

Statis i Seng su prije tri sedmice posjetili hotel Maestral, a popularni B.S. Ong je u Crnoj Gori boravio i ranije. Neki mediji su njega prije šest mjeseci, kako saznaju Vukend novine, pomiješali sa drugim malezijskim biznismenom  i nezvanično objavili da je tada na Svetom Stefanu boravio Paul Phua.

Inetersovanje za kupovinu Maestrala na tenderu objavljenom 3. septembra Ong i Statis su iskazali krajem prošle, a neobavezujuće ponude su podnijeli krajem januara ove godine.

Nakon objavljenog „Du Diledžensa“ odnosno pregleda knjiga i poslovanja hotela očekuje se da predaju i finalne ponude, za šta je rok sredina marta, nakon čega će polovinom aprila slovenački HIT objaviti ko je od ukupno tri prijavljena kandidata pobijedio u trci za ovaj prestižni hotel.

Ong i Statis su inače napravili balkansko partnerstvo i biće partneri i u izgradnji hotela Mkedonija u Cavtatu.

Postupak u vezi sa mogućom prodajom resorta Maestral teče u skladu sa planom i u saradnji sa društvom Alta Skupina, saopšteno je Vikend novinama iz slovenačke grupacije HIT, u čijem vlasništvu se nalazi hotel Maestral.

„U prvoj fazi postupka primili smo više neobavezujućih ponuda, koje predstavljaju polazište za dalje faze postupka prodaje. Trenutno je u toku druga faza prodajnog postupka, u kojoj su predviđeni bliži kontakti s potencijalnim investitorima. Na kraju ove faze investitori će biti pozvani da daju obavezujuće ponude. Potencijalne investitore zbog koreltnosti prodajnog postupka u ovom trenutku ne možemo otkriti“, kazali su iz HIT-a.

Kako su Vikend novine ranije objavile, prodaja Maestrala je nužna za slovenački HIT zbog reprograma kredita od 100 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primorac
Gost
Primorac

od gazda Jezse pa do danod gazda Jezse pa do dan danas ništa se nije promjenilo.Ako domicilno stanovništvo nije u mogućnosti da se bavi kvalitetno turizmom osim konobarisanja i služenja , sve je otišlo u p.m….a glavni krivac je zna se DPSDP.Sva tendencija je izdavanje ili prodaja drugima da rade.To ukazuje na korupciju koja je glavni pokretač svake inicijative vlade….Sve… Više »

Send this to a friend