Ekonomija

Otvoren konkurs za dodjelu malih i srednjih grantova naučnicima i privrednicima

Iz resora je saopšteno da pravo učešća na konkursu imaju naučnoistraživačke institucije, mikro, mala i srednja preduzeća, visokoobrazovne institucije, nevladine organizacije, socijalni partneri, U(nija poslodavaca, udruženja zaposlenih i sindikati, Centri izvrsnosti i Naučno-tehnološki parkovi.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju ovog Konkursa je 749.442 eura, minimalan iznos granta je 3.000, dok je maksimalan 25.000 eura, pri čemu je učešće korisnika granta 10 odsto od iznosa koji mu bude odobren.

Sredstva se mogu dodijeliti za tržišno orjentisana istraživanja i inovacije, unapređenje i inoviranje postojećih tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, dizajn i širenje inovativnih formi u organizaciji rada i povećanje kapaciteta u tehnološkom razvoju i inovacijama. 

Povodom organizovanja konkursa, Ministarstvo je danas održalo Info dan u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore u Podgorici, treći po redu a podsjetimo konkurs se realizuje u okviru Grant šeme “Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, istraživanja i industrije”. 

 

Send this to a friend