Ekonomija

Plastični Vranac u hrvatskim megamarketima

Plastična flaša od dva litra ovog crnogorskog vina na hrvatskom tržištu košta 1,9 eura, a Plantaže od tog posla u kojem posreduje Pirela dobijaju 1,07 eura.

Iz Plantaža su juče Pobjedi kazali da su sa partnerom iz Hrvatske ugovorili izvoz vina u PET ambalaži.

“S obzirom da Plantaže ne posjeduju svoju liniju za punjenje PET pakovanja, ugovorili smo uslužno ovaj posao sa kompanijom Pirela, koja je jedina na našem prostoru osposobljena da ga kvalitetno realizuje objašnjavaju iz Plantaža. Vino koje Plantaže izvoze na ovaj način u Hrvatsku, u skladu sa pravilima Evropske unije, ima obilježje geografskog porijekla Crne Gore. Za kompletan posao obezbijedili smo potrebne nacionalne i međunarodne sertifikate i dozvole”,  kažu u podgoričkom proizvođaču vina.

Za vina Plantaža, podsjetimo, ima interesovanja i na dalekim i najmnogoljudnijim tržištima kao što je kinesko, ali se iz raznih razloga veći izvoz nije uspio realizovati.

Grupa crnogorskih novinara, među kojima je bio i Pobjedin, koja je nedavno boravila u posjeti Kini, u tamošnjim marketima pronašli su „vranac” u prodaji flaša 1.060 juana ili 160 eura.

 

Send this to a friend