Ekonomija

Počinje program Energy Wood II: Krediti za domaćinstva koja se griju na pelet

Kako je saopšteno, u okviru programa građani imaju mogućnost da apliciraju za beskamatne kredite u iznosu do 3.500 eura, sa periodom otplate do pet godina, za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje odnosno peći i kotlova, na pelet i briket.

Zainteresovani građani za predmetne kredite mogu aplicirati u Atlas banci, Hipotekarnoj banci, Hipo Alpe Adria banci, NLB Montenegrobanci i Prvoj banvi.

“Građani će dobiti priliku da pod povoljnim uslovima, zamijene stare sisteme grijanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i značajno manji negativan uticaj na životnu sredinu”, najavljuju iz resora.

Kompanije koje su stekle status kvalifikovanog distributera i koje će biti zadužene za prodaju, ugradnju, puštanje u rad i održavanje sistema za grijanje odobrenih u okviru programa su Deniko, Elektrovod, Home systems, M-energo inženjering, Plam inženjering i Veneta plamen iz Podgorice, Ening iz Nikšića, konzorcijum Tedeko solar energy i Mazor iz Tivta i konzorcijum Matino company i Grijanje i Mikromont iz Bijelog Polja.

 

 

 

 

Send this to a friend