Ekonomija

Popović predao Skupštini Prijedlog zakona o zaštiti dužnika

Ovim zakonom, kako su objasnili u LP-u, uređuju se prava potrošača-korisnika finansijskih usluga koje pružaju banke  i davaoci  finansijskog  lizinga,  kao i uslovi i način ostvarivanja i zaštite tih prava.

“Posebna važnost ovog Zakona je to što će detaljno regulisati oblast koja je, zbog mogućnosti proizvoljnog tumačenja postojećih normi, godinama produkovala probleme ogromnom broju građana i građanki koji, s druge strane, nijesu imali efektivne mehanizme pravne zaštite. Broj tih slučajeva kreće se od 40 do 50 hiljada građana koji su bukvalno nastradali u nekoliko posljednjih godina zbog nesređenog finansijskog tržišta“, saopšteno je iz LP-s.

Ovaj zakon ima 48 članova, a rađen je po uzoru na neke zemlje iz okruženja. Prijedlog zakona rađen je u saradnji sa nevladinim organizacijama, u čemu je, kako navode u LP-u, poseban doprinos dala NVO Bankarski građanski ombudsman. 

„Uvjereni smo da će se zakon, zbog svoje važnosti, vrlo brzno naći u skupštinskoj proceduri, pred matičnim Odborom ali i na plenumu pred svim poslanicima i poslaničkim klubovima koji će se izjasniti o ovakvom prijedlogu“, zaključeno je u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Dzaba nam i NATO i crkve i
Dzaba nam i NATO i crkve i sve o cemu trubimo svako malo ako ne rijesimo ovakve probleme o kojima prica LP odje. U praznim pricama nam iscijedise i zadnji cent, a najvise ni krivim ni duznim ljudima koji su uvaljeni da vracaju tudje pare i dugove i ogromne kredite.

Anonimni
Gost
Anonimni

Jel to onaj Popovic koji je
Jel to onaj Popovic koji je skoro pominjao neku narodnu izreku o ulazenju??? Joooj, i jos uvijek je poslanik? To moze samo kod nas!

Send this to a friend