Ekonomija

Portonovi mnogo više od investicije i projekta

Predsjednik borda direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok zajedno sa rukovodstvom ugostio je juče Vladine zvaničnike sa ciljem da predstavi do sada postignute rezultate, trenutni status izgradnje kao i planove visokoluksuzne destinacije koja će značajno doprinijeti razvoju Crne Gore.

“Portonovi je mnogo više od investicije i građevinskog projekta”, naglašeno je tokom posjete.

Tokom posjete gradilištu, gosti su imali priliku da iskuse jedan mali dio onoga što investitor vjeruje će biti u rizortu svojstven način života i osnova za dalji razvoj istog u Herceg Novom.

Ministar finansija Radoje Žugić, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, ministar saobraćaja Ivan Brajović, ministar zdravlja Budimir Šegrt, kao i gradonačelnica Herceg Novog Nataša Jaćimović, iskazali su zadovoljstvo zbog vidnog napretka izgradnje na gradilištu kao i planova koji su predstavljeni na sastanku.

“Aktivno učešće visokih Vladinih predstavnika i gostiju iz ministarstava kao i Zavoda za zapošljavanje, ali i Seyran Mirzazadeh, savjetnika u diplomatskoj misiji republike Azerbejdžana u Crnoj Gori, dokaz su uzajamnog poštovanja i posvećenosti u promociji Crne Gore kao visokoluksuzne destinacije”, ističu u kompaniji.

Predstavnici Azmont Investments-a upoznali su Vladine zvaničnike sa podatkom da je dosadašnja investicija više nego duplo uvećana u odnosu na planiranu.

“Naime, shodno ugovoru o dugoročnom zakupu, planirana investicija za period o četiri godine (do 2016. godine) je 52.000.000 eura, odnosno za period od osam godina (do 2020. godine) 258.000.000 eura. Od dolaska na tržište u septembru 2013. godine, ukupna investicija je dostigla 127.000.000 eura čime je investicija već uvećana više nego dva puta za planirani period.”, naglasili su u kompaniji.

Dodadju da zajedno sa svojim partnerima, Azmont Investments radi na stvaranju luksuznog rizorta po svjetskim standardima na površini od 26 hektara, a koji će biti uspješno integrisan u okolnu zajednicu istovremeno postavljajući nove standarde za luksuzne destinacije.

Portonovi će se sastojati od: One&Only hotela sa 111 ključem, Henri Chenot Spa centrum na površini od 3,500 m2, marinom sa 220 vezova za superjahte, autentičnim radnjama i restoranima najviših standarda, dva plažna kluba, teniskog centra, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile.

Send this to a friend