Posao dobila 2.592 pripravnika

Komentari (0)
A A A
Objavljen je spisak od 2.592 visokoškolaca koji su, na osnovu uspjeha na osnovnim studijama i ličnog izbora, u prvom krugu Programa stručnog osposobljavanja dobili radno mjesto. 

Pripravnci će kod dodijeljenih poslodavac počev od 15. januara 2013. godine obaviti devetomjesečno stručno osposobljavanje.  

„Nakon automatskog upoređivanja ponude poslodavaca sa željenim izborom korisnika ostalo je 2.730 slobodnih mjesta za stručno usposobljavanje", objašnjavaju u Vladi.

Posao će moći da neđe još 1.624 visokoškolaca kojima u ovoj fazi Programa nije dodijeljen poslodavac.  „Ovim korisnicima biće omogućeno da od 17. do 24. decembra na portalu eUprave navedu željeni izbor poslodavaca kod kojih su ostala slobodna mjesta za stručno osposobljavanje“, saopšteno je iz Vlade.

Svim pripravnicima koji su prijavljeni za Program biće omogućeno stručno osposobljavanje kod poslodavaca.

„Korisnici kojima naknadno budu dodijeljeni poslodavci počeće stručno osposobljavanje istovremeno sa ostalim korisnicima – 15. januara 2013. Godine“, pojašnjavaju u Vladi. 

Pripravnici će primati naknadu u iznosu od 50 odsto prosječne zarade u Crnoj Gori za prethodnu godinu, što je oko 240 eura. Za potrebe realizacije ovog programa Vlada će u 2013. godine obezbijediti oko 10 miliona eura.

„Stručnim osposobljavanjem u trajanju od 9 mjeseci, koje će se računati kao 12 mjeseci radnog iskustva, osim sticanja praktičnih znanja, korisnici Programa steći će i  uslov za polaganje stručnog ispita“, navodi se u saopštenju Vlade.

 
Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
 • qwerty Posto se nijesam prijavljivala u prvom krugu, dali bi moglasad da se prijavim ako bi neko znao da mi kaze? Sta je sve potrebno, samo popuniti formular na sajtu uprave, ili treba i u zzz nesto da se zavrsi? prije 2 years 4 months
  0 0
 • Anonimni Ja sam iz KO a cak mi moj grad nije ni bio u ponudi nego cetinje,bijelo polje,niksic i podgorica! vec cujem da ce sad da se prijavljuju i oni koji se uopste nisu prijavili prvi put sto se nadam da nece bit moguce! prije 2 years 4 months
  0 0
 • stefan Cuo sam za Udg i Mediteran ali za Atlas nisam. prije 2 years 4 months
  0 0
 • Anonimni I evo nazalost ispada da su specijalisticka,magistarska godina ustvari bacanje para! prije 2 years 4 months
  0 0
 • nepravda ja nisam dobila posao a vidim da su primljeni sa dooosta nizim prosjekom na mjesta dje sam ja konkurisala.. danas sam ih zvala citav dan niko se ne javlja.. ja ne znam kako su to uparivali ali licno sam ostecena!!!! prije 2 years 4 months
  0 0
 • Anonimni Meni su bas sad odg na mejl administratori eUprave! Evo sto su mi napisali...Poštovani, očigledno ste birali preference gdje su aplicirali i korisnici sa većim prosjekom.
  Od 17. opet ćete imati mogućnost da izaberete poslodavce koji Vam budu
  ponuđeni. Proces prijave je isti kao onaj koji ste radili u periodu od 20.
  do 30. novembra. Znači samo dodjete na portal da izaberete preference.

  s poštovanjem,
  Administrator

  E sad,ako je tako,onda ce dosta ljudi da izvisi,jer je nemoguce da je za ostalih 1700 mjeste,samo onih koji imaju prosjek ispod 7!
  prije 2 years 4 months
  0 0
 • Montenegro Wallpaper mogli su da se prijave i oni koji nisu zavrsili specijalisticku godinu. kako ce neko kome je specijalisticka godina prosvjetno pedagoski smjer da zavrsi pripravnicki, a jos nije naucio kako se predaje u skolama. Dakle on moze da polaze strucni ispit a nema diplomu o.O prije 2 years 4 months
  0 0
 • Advertisment