Ekonomija

Pozitivna Ulcinj: Insistiraćemo da zemljište Solane ostane zaštićena zona

“Još kod izmjena Prostornog plana, organizacije za zaštitu životne sredine i građani Ulcinja upozoravali su  da nije dobro rješenje da se područje oko Solane pretvara u građevinsko zemljište, iz razloga što je takva odluka pogubna ne samo za životnu sredinu i solila koja imaju višestruka svojstva, već i za ekonomski razvoj i radnike koji su ostali bez posla”, kazali su u Pozitivnoj.

Podsjećaju da je Solana najznačajnije stanište ptica na cijeloj istočnoj obali Jadrana, te samim tim prevazilazi interes Crne Gore, jer je od međunarodnog značaja.  

“Stoga je i sa stanovišta poglavlja 27, jednog od najtežih koje otvara Crna Gora, odluka Ustavnog suda sporna. Moramo svi biti svjesni činjenice da je zemljište Solane značajan ekološki, turistički i privredni potencijal. Iz tog razloga OO Pozitivne Ulcinj će kroz Klub poslanika u Skupštini Crne Gore i dalje insistirati na tome da zemljište Solane ostane zaštićena zona, uposle radnici i nastavi proizvodnja u fabrici koja je od vitalnog značaja za privredni razvoj Ulcinja i Crne Gore”, poručuju u ovoj partiji.

Send this to a friend