Ekonomija

Privredna komora poziva na obuku u renomiranim stranim kompanijama

Riječ je o ERASMUS projektu čiji je cilj povećanje konkurentnosti, smanjenje nezaposlenosti i stvaranje podsticajnih uslova za razvoj preduzetništva

Privredna komora Crne Gore, u okviru realizacije projekta ERASUMUS za preduzetnike početnike, poziva sve osobe sa preduzetničkim ambicijama koje još nijesu započele biznis ili ga imaju ne duže od tri godine, da iskoriste šansu za odlazak na praktičnu obuku u renomirane inostrane kompanije. Troškove boravka i stručnog usavršavanja u inostranstvu, koji može trajati do šest mjeseci, pokriva budžet projekta.

Procjenu i odabir najboljih aplikacija, odnosno biznis planova, koje će kandidati podnositi, vrši Privredna komora kao jedina posrednička organizacija za ERASMUS projekat, koji Evropska Komisija realizuje u okviru Programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (COSME). 

Crna Gora će tokom trajanja projekta, do 31. janura 2017. godine, poslati na praktičnu obuku osam početnika u biznisu.

U inostranstvu će crnogorski preduzetnici početnici biti u prilici da dobiju nova znanja o najboljim načinima pokretanja i upravljanja malim i srednjim preduzećem, unaprijede međunarodne veze i upoznaju inostrana tržišta, steknu uvid u poslovno okruženje i upoznaju se sa zakonskim okvirom zemlje u kojoj se realizuje obuka.

Takođe, ovaj Program namijenjen je i crnogorskim preduzetnicima koji vode sopstveni biznis duže od tri godine, a spremni su da budu domaćin preduzetnicima početnicima iz drugih zemalja, da im prenesu znanje i iskustvo neophodno za uspješno vođenje preduzeća. Zato Komora poziva iskusne poslovne ljude koji imaju biznise duže od tri godine da učestvuju u projektu kao domaćini preduzetnicima-početnicima iz inostranstva.

Sve informacije o uslovima i postupku podnošenja online prijava za odlazak na obuku u inostranstvo za preduzetnike – početnike i preduzetnike – domaćine dostupne su na web adresi www.erasmus-entrepreneurs.eu, kao i na internet stranicama Privredne komore Crne Gore www.privrednakomora.me.

 

Send this to a friend