Ekonomija

Privredne komore da koriste prednosti koje nudi digitalni svijet

“Razmijenjena su iskustva koja u oblasti digitalizacije usluga pružaju privredne komore i razmotreni načini pružanja podrške preduzećima u tom procesu”, saopšteno je iz PKCG.

Razgovarano je o unapređenju i razvoju usluga privrednih komora, izgradnji njihovih kapaciteta i razmatrane su moguće aktivnosti za zajedničke inicijative, koje se mogu realizovati kroz projekte sa finansijskom podrškom Evropske komisije.

Predstavnici komora su iskazali spremnost da postanu aktivni akteri u digitalnom svijetu i potrebu da ove asocijacije digitalizuju svoje usluge i djelokrug rada.

“Veliki broj komora je, prije nekoliko godina, započeo digitalne reforme. One su danas najnaprednije i pružaju pravovremene usluge”, ističu u PKCG.

Slijedeći prioritete Evropske komisije za period 2014.-2019. godina, komore treba da postanu aktivni učesnici u razvoju i unapređenju digitalne agende sa ciljem da doprinesu boljem digitalnom dostignuću ekonomije Evropske unije.

Tim povodom, početkom septembra na Bledskom strateškom forumu, predstavnici privrednih komora regiona su potpisali Sporazum o pristupanju njihovih asocijacija Jedinstvenoj digitalnoj inicijativi (SDI), koja povezuje Zapadni Balkan i doprinosi njegovom ekonomskom rastu i prosperitetu.

 

Send this to a friend