Ekonomija

Privredni sud trideset godina vodi slučaj za koji nije nadležan

Radi se o slučaju poznatom kao “K1” u kojem „Atlas grupa“ potražuje od Opštine Ulcinj 10,5 miliona eura na ime naknade štete prouzrokovane rušenjem bespravnih objekata na ulcinjskoj Velikoj plaži početkom osamdesetih godina prošloga vijeka.

Poslanici su posebno ukazali na nezakonito postupanje sudije Milice Popović koja vrši prekoračenje ovlašćenja da sudi u takvoj vrsti spora uz navođenje da je u ovom slučaju nadležan Osnovni sud u Ulcinju.

Oni su stoga pozvali predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da razmotri zahtjeve zastupnika opštine Ulcinj, a Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da u najkraćem mogućem roku ispita da li je u pitanju nesavjestan rad u službi ili zloupotreba službenog položaja sa koruptivnim elementima od strane postupajuće sudije. 

„U interesu je Opštine Ulcinj da se spor što prije meritorno okonča pred nadležnim osnovnim sudom kako bi se zaustavila trodecenijska agonija Opštine Ulcinj, a što joj onemogućava Privredni sud u Podgorici zakonom neovlašćenim suđenjem i to u nerazumnom roku, udarajući time u temelje pravne sigurnosti u Crnoj Gori“, tvrde poslanici iz Ulcinja. 

Ove stavove podržao je poslanik Dritan Abazović, koji, iz porodičnih razloga, nije prisustvovao ovom događaju.

 

Send this to a friend