Ekonomija

Privrednici poručili: Gorivo ne bi trebalo da bude luksuz

Vlasnik barske kompanije Bonesa, Nedeljko Čović je, komentarišući poskupljenje svih vrsta goriva od sedam centi, kao rezultat Vladine odluke da u cijene naftnih derivata uključi naknadu za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta, kazao da to ne bi trebalo da se odrazi na dio proizvodnje u toj kompaniji, prenosi MINA-business.

“Prethodnih sedam ili osam mjeseci cijene goriva su bile mnogo niže nego prošle godine, znači da možemo izdržati i ovaj dio tereta poskupljenja goriva. To ne bi trebalo da utiče na poskupljenje naših proizvoda”, rekao je Čović novinarima u Vili Gorica na svečanosti povodom dodjele nagrada Privredne komore PKCG.

Na pitanje novinara da li su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, kako je kazao premijer Milo Đukanović, Čović je odgovorio da gorivo ne bi trebalo da bude luksuz.

“To je jedna prijeka potreba svakog domaćinstva i cjelokupne privrede”, rekao je Čović.

Ranko Jovović iz nikšićkog preduzeća Comp-Comerc je, komentarišući poskupljenje goriva, rekao da je to odluka Vlade koja se mora poštovati.

“Tu smo da ispunimo sve svoje obaveze za one odluke koje donosi Vlada”, rekao je Jovović.

Komentarišući izjavu Đukanovića da su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj luksuza, Jovović je saopštio da se slaže sa svim što kaže premijer.

Ivan Mijušković iz cetinjskog Interprodukta ocijenio je da će se poskupljenje goriva odraziti u malom procentu na njihovo poslovanje.

“Naša branša je takva da nije gorivo glavni energent koji je presudan i koji utiče na uspješnost poslovanja”, objasnio je Mijušković.

Što se tiče prevoznih sredstava, on je ocijenio da gorivo ne bi trebalo da bude luksuz.

Predstavnik Luštica Development, Mohamed Abou Arab, rekao je da poskupljenje goriva na tu kompaniju u ovom trenutku ne utiče.

On je na pitanje da li se gorivo može smatrati kao luksuz odgovorio da je još nov u Crnoj Gori i da ne bi mogao to da komentariše.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Kao da im je Njuz.net pisao
Kao da im je Njuz.net pisao odgovore. Presmijesno i jadno

Send this to a friend