Ekonomija

Projekat 1000+: Uručeni vaučeri prioritetnim grupama

Gvozdenović je naveo da Projekat 1000+ realizuju kao odgovorna Vlada.

“Između ostalog, realizacijom ovog projekta smo dali mogućnost građanima da na jednostavan, pravičan i ekonomski  isplativ način dođu do sopstvenog doma i da na tom putu imaju podršku države koja ih vodi kroz jedan transparentan i pravičan proces, čineći to kao odgovorna država prema građanima, u ne jednostavnom ekonomskom trenutku na širem području regiona i Evrope. Kad smo započeli prethodni projekat 2010. imali smo ambiciju da traje dugoročno i u kontinuitetu, što se kroz realizaciju ovogodišnjeg i planovima za naredne projekte ostvaruje. Cilj  nam je da projekat 1000+ realizujemo i u narednim godinama, s obzirom da su osnovni ciljevi projekta podrška građanima Crne Gore i podsticaj dinamičnom razvoju privrede”, dodao je on. 

Ministar je ohrabrio građane koji su na listi čekanja, ističući da će ukoliko bude potrebno, Vlada i ministarstvo će uložiti dodatne napore da obezbijede nedostajuća sredstva.

Direktor direkorata za razvoja stanovanja I predsjednik Projektnog odbora Marko Čanović je podsjetio da će u prvoj fazi podjele vaučere dobiti 400 aplikanata, a da je 274 na listi čekanja. 

“Nezavisno od definisanih ciljnih grupa od kojih su 40 odsto zaposleni u javnoj upravi, 30 odsot mladi bračni parovi do 35 godina starosti i 30 odsto ostali, prioritetne ciljne grupe su samohrani roditelji i staratelji, lica sa invaliditetom, odnosno porodice čiji je član lice sa invaliditetom, porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici, kojima ćemo danas uručiti vaučere”, istakao je on. 

Ostalim dobitnicima vaučeri će biti uručeni 25. i 27. maja.

 

Send this to a friend