Ekonomija

Projekat za budućnost cijele regije: Jadransko-jonski put kod Ulcinja

Taj dogovor postignut je danas u Briselu na sastanku premijera Crne Gore i Albanije Mila Đukanovića i Edija Rame.

“To je projekat za budućnost cijele regije”, ocijenili su predsjednici vlada ovih dviju zemalja.

Prolazak autoputa u neposrednom zaleđu grada imaće ogromne efekte na ekonomiju Ulcinja, posebno za turizam.

 

Premijer Crne Gore i Albanije Milo Đukanović i Edi Rama ocijenili su danaa u Briselu da dvije zemlje imaju izuzetno dobre bilateralne odnose koje u budućnosti treba fokusirati na izgradnju zajedničkih infrastrukturnih projekata od obostranog interesa i interesa cijelog regiona.

“Uoči sastanka predsjednika vlada šest država Zapadnog Balkana sa komesarima Evropske unije za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom i saobrćaja Violetom Bulc premijeri Crne Gore i Albanije dali su podršku zajedničkom projektu izgradnje Jadransko -jonskog puta u cilju boljeg povezivanja regiona i dinamičnijeg ekonomskog razvoja”, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

Takođe, premijeri Crne Gore Albanije su iskazali interesovanje za izradu zajedničkog projekta Crne Gore i Albanije za valorizaciju područja Skadarskog jezera i rijeke Bojane

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim integracionim procesima u Regionu.

Rama je ponovio da Albanija snažno podržava ulazak Crne Gore u NATO, i ocijenioi da bi članstvo Crne Gore u Alijansi bilo značajno za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Vidi se da velika vecina koja
Vidi se da velika vecina koja komentarise nije ni vidjela auto puta a kamo li prosla njime!Vama je dobra i kozja staza!Milo guraj samo ziv bio!!

Anonimni
Gost
Anonimni

Znaci premijer strane zemlje
Znaci premijer strane zemlje odlucuje da put ide na Ulcinj ( grad u CG valjda?) da se razvija podrucje oko rijeke Bojane i Skadarsko jezero. Nas premijer za to vrijeme razmislja o novom satu..Rama polako kroji prirodnu.

Anonimni
Gost
Anonimni

PRojekat buducnosti,
PRojekat buducnosti, civilizovani narod ce da putuje a crnogorci ce pored puta da prave biznis i prodavaju hladno pivo i sokove posto je gorivo za stoku lukzuz. E stoko nijese nista bolje ni zasluzili kad prodajete svoju buducnos i spijate komsije i prijatelje za 50 uera.

high
Gost
high

Kako sad u Ulcinju??
Kako sad u Ulcinju??
Trasa je isla sjeverno od Podgorice, kako ce sad odjednom odatle da preskoci Skadarsko i Rumiju i zavrsi u Ulcinju??

Anonimni
Gost
Anonimni

Što će nama putevi, kod nas
Što će nama putevi, kod nas je gorivo luksuz.

Macolla
Gost
Macolla

Koliko negativnih komentara!?Sto vam je?????
Koliko negativnih komentara!?Sto vam je?????

glib
Gost
glib

SAMO ZRELO NAPRED, BALKANSKA
SAMO ZRELO NAPRED, BALKANSKA TRILATERALA ĐUKANOVIĆ-VUČIĆ-RAMA, ZA JOŠ 50 GODINA NA VLASTI! SAMO CEPAJ MILO TAMO DO 2050.

cg
Gost
cg

@savo lekic, po prezimenu si
@savo lekic, po prezimenu si malo dalji petrovicima od mene, velje cetnicka politika i istorija u cg vise ne prolazi, tako da nisi upoznat dobro s petrovicima i njihovim odnosima s albanskim narodom.

call of duty
Gost
call of duty

Kao kod Petrovica samo
Kao kod Petrovica samo intelektualci.Sto blizi to nepismeniji i gluplji izgleda.

Balakan
Gost
Balakan

Neki ovdje ako im se pomenu
Neki ovdje ako im se pomenu Rama i Taci odmah se bude i prave bajke o nekakvoj velikoj Albaniji.Gospodo proćitajte Clanak ,pa ako ga nijeste razumjeli nemojte barem pisat svašta jer vas niko više za ozbiljno ne uzima.

Anonimni
Gost
Anonimni

“Imali su i prevodioce koji“Imali su i prevodioce koji su pričali “loš makedonski”, a vođa grupe se obratio policajcila sa riječima “Mi smo Oslobodilačka narodna armija, ni Ahmeti ni Gruevski vas neće spasiti, ne želimo nikakav dogovor, želismo našu državu”, naveo je Kotevski.” Ovo je vijest od danas,a naša vlast ,,pravi zajedničke projekte” sa albanskim premijerom koji otvoreno traži promjenu… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

,,Grupa od oko 40 naoružanih,,Grupa od oko 40 naoružanih osoba, najverovatnije sa Kosova, zauzelo je policijsku stanicu u selu Gošince, opština Lipkovo, u Makedoniji,javili su makedonski mediji pozivajući se na nezvanične informacije.” Ovo je vijest od danas i ovo će se i nama desiti i ovo je jedini projekat koji zanima alnance,a to je projekat velike albanije ili prirodne albanije,a… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Mogli bi valorizovat malo
Mogli bi valorizovat malo Skadar..na Bojani..vratiti mu stari sjaj..

pokvareni jabuk
Gost
pokvareni jabuk

Jos je Enver Hodja dao amanet
Jos je Enver Hodja dao amanet da se Niksic ne uzima da ne pokvari ostatak prirodne i veljike.

Savo Lekić
Gost
Savo Lekić

E da znaju kralj Nikola i
E da znaju kralj Nikola i Njegoš šta im se radi od Crne Gore prevrnuli bi se u grob. Ovo kako izgleda Albanija će doć do Nikšića kako reče ovaj anonimni gospodin. Ja sam nešto doživio od života ali me je strah za ovu našu omladinu i boim se da će im bit grdna budućnost.

Anonimni
Gost
Anonimni

Zajednichki projekt prirodna
Zajednichki projekt prirodna Aljbaniija sve do Niksic .

Send this to a friend