Ekonomija

Prvi gosti u hotelu Hilton od 1. oktobra

Rok za realizaciju tog projekta istekao je još krajem jula 2012. godine. Četiri godine kasnije, kako sada stoje stvari, hotel Hilton u Podgorici će napokon početi da radi.

“Ovaj hotel će se uskoro pridružiti svjetskom lancu brenda Hilton i rezervacije za dolazak gostiju će prihvatati od 1. oktobra 2016. godine“, objavljeno je na zvaničnom sajtu hotela Hilton Podgorica.

Ukupna vrijednost investicije, prema planiranom budžetu, je 44 milona eura, a jedan od kreditora tog proj ekta je i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Prema projektu, hotel Hilton Podgorica će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Stari hotel Crna Gora u potpunosti je rekonstruisan i proširen, dok je novi Hilton satkan od najljepših obrisa starog hotela i novog lica upakovanog u moderni i raskošni dizajn. 

Hilton posjeduje globalne brend standarde koji važe za sve hotele tog ranga u sklopu lanca i kojima se obezbjeđuje konzistentnost i besprekornost u pružanju usluga. Kompleks Hilton Podgorica gradio se u dvije faze, pri čemu j e prva faza obuhvatala izgradnju novih cjelina koje su u funkciji smještajnog kapaciteta sa kongresnim salama na prizemnoj etaži, zatim wellness centar sa zatvorenim bazenom, fitness i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa.

Druga faza podrazumijevala je rekonstrukciju postojećeg hotela sa servisnim blokom i izgradnju funkcionalno nezavisne cjeline biznis centra koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i kancelarijskog prostora na višim.

Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenim multifunkcionalnim salama za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i Executive Lounge-om, čime će ovaj hotel, a samim tim i glavni grad postati kongresni centar Crne Gore. Tradicionalna terasa starog hotela Crna Gora, takođe, će biti u funkciji.

Send this to a friend