Ekonomija

Radionica o uticaju novih tehnologija na poslovanje preduzeća

“Osim što ćete naučiti da koristite cloud aplikacije i da smanjite troškove, naučićete i kako da promovišete svoj posao na webu, za šta vam treba sajt i kako da koristite društve mreže”, kazali su u Udruženju preduzetnica.

U Udruženju kažu da bi žensko preduzetništvo u Crnoj Gori trebalo da bude takođe značajan pokretač ekonomskog razvoja, ali da po učešću žena u biznisu naša država zaostaje ne samo za razvijenim, već i za zemljama regiona. 

Podaci pokazuju da u Crnoj Gori trenutno ima nešto malo više od devet odsto vlasnica preduzeća.

“Za razvoj preduzetništva žena izuzetno je važna edukacija, kako u oblasti samog preduzetničkog procesa, tako i u oblastima usvajanja specifičnih vještina.

S tim u vezi, Direkcija i Udruženje nastavljaju dosadašnju uspješnu saradnju, i žele ovom radionicom da unaprijede prevashodno znanje preduzetnica i na ovom polju”, navedeno je u saopštenju Udruženja preduzetnica.

Preduzetnice objašnjavaju i šta je “cloud aplikacija” za obične korisnike.

“Kad se radi o “običnim” korisnicima, odgovor je: to je novi i jeftiniji (barem tako svi obećavaju) način korištenja programskih rješenja koji će se unajmljivati prema potrebi. To je poslovni model koji omogućuje više od korištenja obične e-pošte, poput Hotmail/Windows Live e-maila ili pretraživača poput Googlea ili Binga”, napominje Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica.

Send this to a friend