Ekonomija

Radnici Željezare odmrzli proteste, traže uplatu beneficiranog radnog staža

Predstavnik radnika Veselin Perošević rekao je da su oni ponovo uputili dopise ministarstvima ekonomije, finansija i rada i socijalnog staranja, predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću i države Filipu Vujanoviću, kojim traže uplatu beneficiranog radnog staža za grupu od 68 radnika.

“Tražimo da nam se uplati radni staž kao što je uplaćen i drugim radnicima da ne bismo bili diskriminisani u odnosu na ostale koji rade u istoj firmi“, kazao je Perošević za agenciju MINA-business.

On je dodao da su ga iz stečajne uprave obavijestili da je predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović tražio informacije u vezi sa spiskovima radnika.

Perošević je saopštio i da je Sindikat metalaca tražio sastanak sa predstavnicima tri ministarstva, radnika Željezare i stečajnim upravnikom i sudijom.

On je naveo da radnici Željezare neće odustati od svojih zahtjeva i da će svakodnevno protestovati pred Vladom od 11 do 16 sati.

“Štrajkovaćemo svakodnevno, a ukoliko se ništa ne riješi, razmislićemo o radikalizaciji tako što ćemo protestovati non stop“, poručio je Perošević.

Radnici traže uplatu beneficiranog radnog staža po spiskovima arhive Željezare, a ne onim koje su pravili za vrijeme realizacije socijalnog programa u tom preduzeću.

Beneficirani staž nije uplaćen još za 68 radnika koji bi trebalo da ostvare pravo na penziju po izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju PIO.

Send this to a friend