Ekonomija

Radulović: Mugoša je uvijek branio interese tajkuna i kriminalaca

Kako je istakao, neće odustati od namjere da se konačno razotkriju i otklone neke nečasne stvari u ovoj oblasti, reagujući na Mugošinu izjavu da je Radulović zloupotrijebio državni resurs u lične svrhe. 

“Jedan od tri vlasnika lopovske advokatske kancelarije „Jovović-Mugoša-Vuković“ je iznio niz neistina. U cilju potpune informisanosti javnosti bilo da je u pitanju reketiranje građana od strane Elektroprivrede Crne Gore i njihovih zastupnika u ovom sporu – navedene kancelarije. U tom cilju ističem da stojim iza svake izgovorene riječi u Skupštini Crne Gore u svojstvu predsjedavajućeg ili na press konferenciji koju sam organizovao”, ponovio je Radulović.

On ističe da su advokatski troškovi, za samo tri ročišta u četiri tužbe koje su 273 građanina, uz besplatnu pravnu pomoć advokata Pokreta za promjene podnijeli protiv EPCG koja im je protivzakonito i nemoralno obračunavala troškove, iznose nešto manje od 100.000 eura, a da su ukupni troškovi sa enormnom tarifom sudskog izvršitelja i kamatama, oko 145.000 eura.

“Osnovanost tužbe građana leži u odluci Ustavnog suda koji je potvrdio da ih je EPCG protivzakonito reketirala. Zbog apsurdne situacije gdje je traženo od građana koji su se sudili za nekih par desetina eura, da samo za troškove vještačenja njihovih računa za utrošenu struju plate ukupno iznos od preko 50.000 eura, koji oni, a ni mi iz Pokreta nijesmo mogli da pokrijemo. U dogovoru sa EPCG odlučeno je da se tužba povuče bez potraživanja troškova. Nakon više od godinu dana od presude, ipak se pojavljuje ova lopovska kancelarija da utjera dug za sudske troškove bez navodnog znanja EPCG. U više navrata nakon toga pregovaralo se sa rukovodstvom EPCG o tome da se postigne kompromisno rješenje oko iznosa tih troškova i da se oni svedu na mjeru nečeg realnog i moralnog. Očito da je namjera bila drugačija a i doživljaj javnog morala”, navodi Radulović.

Prema njegovim riječima, manir reketiranja i enormno bogaćenja na račun građana karakteristično je za Mugošu, što pokazuju i notarske tarife koje njegova supruga kao predsjednica Skupštine notara potpisala.

“Tarife su takve da jedan sat rada notora iznosi više od cjelodnevnog rada najvećih državnih funkcionera, profesora, ljekara. Najobičniji tipski zapis ovjeren od notara se naplaćuje stotinama i hiljadama eura. Kada je u pitanju prijetnja tužbom, tada javno kažem da ću se vrlo rado odazvati nadležnim organima da se konačno raskrinkaju ova lopska posla. Jedini kredibilitet ove družine je njihova pripadnost korupcionaškim i masonskim društvima. Poručujem mu takođe da će biti u prilici da iz svoje lopovske kancelarije vidi koliko će na protestima biti nezadovoljnih i opljačkanih građana na koje je pokušao neuspjelo da aludira, a čemu i je i on dao značajan doprinos”, konstatovao je Radulović, uz poruku da će tokom avgusta sa svojim saradnicima i poštenim advokatima pripremiti izmjene i dopune seta zakona iz odblasti pravosuđa, kojima će se konkretnije propisati maksimalni iznosi troškova i stati na put ovoj pljački i reketiranju od strane advokata.

Send this to a friend