Ekonomija

Radulović o protivnicima stranih investicija: Sram ih bilo šta rade

Pred poslanicima će se danas, podsjetimo, naći tri dokumenta aneksi ugovora o zakupu Svetog Stefana i Kraljičine plaže, kao i ugovor o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Njihovim neusvajanjem Crna Gora bi nastavila praksu slanja loših poruka stranim investitorima.

Takvog je mišljenja i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

“Vi danas u Monte Karlu da ulažete i investirate koštaće vas 10 do 15 puta više nego u Crnoj Gori. Samo iz jednog razloga. Zato što je to verifikovana i izgrađena destinacija. Crna Gora u ovom trenutku nije takva i mora preduzeti dodatne napore da animira bilo kojeg investitora da bi došao ovdje i investirao” kaže Radulović Dnevnim novinama.

Radulović komentariše i najčešće izjave protivnika investicija koje su na dnevnom redu u crnogorskom parlamentu i njihove ocjene da ćemo prodati veliki dio naše teritorije.

“Nećemo. U ovom trenutku, koliko ja imam podatak, nije prodat nijedan posto crnogorske teritorije stranim investitorima. Mjesta ima dovoljno, ali nema pameti i nema kreacije, kao ni dobre volje. I sram ih bilo što rade. Ako misle da će se ovo zaboraviti i da neće ostati traga ovome što rade, grdno se varaju. I sve će ovo neko jednog dana imati prilike da sluša, da gleda i da čita i da donosi sud. Svaka politička korist, politikanska korist, kao i svaki euro koji su možda dobili od nekoga za to što opstruiraju nanosi štetu ako ne njima, onda njihovim potomcima” zaključio je Radulović.

Opširnije u Dnevnim novinama…

 

Send this to a friend