Ekonomija

Riješen status za 40 zaposlenih “Koni-Konfekcije“ iz Nikšića

“Imajući u vidu tešku socijalnu situaciju bivših radnika “Koni-Konfekcije“ iz Nikšića kao i da su pretežno žene radile u ovom preduzeću, određeni broj zaposlenih stekle bi pravo na penziju ili naknadu ukoliko im se regulašu obaveze za radni staž, Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Opštinom Nikšić, održali su sastanke sa predstavnicam bivših zposlenih, razmotrili ovu problematiku i dogovorili model za rješavanje socijalnog statusa bivših zaposlenih u “Koni-Konfekciji“ koji podrazumijeva povezivanje radnog staža u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz Ministarstva

Na sjednici Vlade Crne Gore, održanoj 28. aprila 2016. godine, opredijena su sredstva u iznosu od 224.147,52 eura u cilju rješavanja potraživanja bivših zaposlenih u „Koni-Konfekciji“ Nikšić.

“Koni-Konfekcija“ iz Nikšića bila je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Nikšiću iz oblasti prerađivačke industrije. Prije uvođenja stečaja bavili su se proizvodnjom HTZ opreme. Vremenom su nastali problemi u redovnoj isplati zarada i uveden je stečaj.

 

Send this to a friend