Ekonomija

Rusija: Poslom zadovoljno 73 odsto radnika

Pozitivnu ocjenu svom poslu češće daju visokoobrazovani građani, njih 77 odsto, i materijalno obezbijeđeni, 78 odsto, nego ljudi s osnovnim obrazovanjem i niskim primanjima.

Oni koji žele da promijene posao svoju namjeru objašnjavaju prvenstveno nezadovoljstvom niskom zaradom, 32 odsto u ovoj u odnosu na 24 odsto u prošloj godini.

Pored toga, žale se na nemogućnost profesionalnog napredovanja, lošu organizaciju rada i naporan rad, prenosi Capital.ba.

Svaki drugi zaposleni ne bi mijenjao posao na kojem trenutno radi. Prošle godine je bilo više onih koji ne bi mijenjali posao.

Među različitim aspektima rada najveću radost pruža kontakt s kolegama. „Mikroklimom“ u kolektivu zadovoljno je devet od deset radnika, što je oko 90 odsto. Većina se ne žali na odnos sa rukovodstvom, 78 odsto.

Redovnošću isplata zarada zadovoljno je više od tri četvrtine radnika, 78 odsto, što je pad u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 86 odsto.

Visinom plate, međutim, većina nije zadovoljna i u posljednjih 12 mjeseci njihov broj je porastao sa 52 odsto na 65 odsto.

Send this to a friend