Ekonomija

SD Bijelog Polja pružaju podršku poljoprivrednim proizvođačima

Socijaldemokrate smatraju da Crna Gora, kao prostorno mala i prirodno veoma bogata zemlja, sa mnoštvom komparativnih prednosti u odnosu na druge, privredni razvoj mora temeljiti na realnoj procjeni svojih potencijala.

U tom smislu poljoprivreda, za Socijaldemokrate Bijelog Polja, kako su istakli, predstavlja jednu od ključnih strateških razvojnih grana Crne Gore, posebno sjevera koji obiluje prirodnim resursima koji nisu valorizovani na adekvatan način.

“Naš ekonomski program sadrži čitav niz mjera koje se odnosi na razvoj poljoprivrede. Na osnovu kontakta sa građanima, došli smo do zaključka da postoji veliko interesovanje za bavljenje poljoprivredom, ali i nedostatak informisanosti o potrebnim procedurama. Zato će Socijaldemokrate u Bijelom Polju pružati pomoć svim sadašnjim i budućim poljoprivrednim proizvođačima u pogledu pružanja informacija o tome kako se registrovati kao poljoprivredni proizvođač i koja je dokumentacija potrebna, koje su subvencije Sekretarijata za poljoprivredu Bijelog Polja na osnovu strategije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kako konkurisati i šta je sve potrebno za program podrške IPARD like II.”, istakao je Bećirović 

Ovo su, kako je kazao, samo početne mjere čijim sprovođenjem će Socijaldemokrate predstaviti segmente svog Partnerstva za snažan ekonomski razvoj, koji je jedno od naših temeljnih programskih opredjeljenja, a sve potrebne informacije, zainteresovani sugrađani će moći da dobiju u kancelariji SD u Bijelom Polju. 

 

 

Send this to a friend