Ekonomija

SD Pljevlja: Kočničari gube bitku za drugi blok TE

“Naš grad sa punim pravom nazivaju rudarsko energetskim kompleksom, a donošenje odluke o izgradnji II bloka Termoelektrane je veoma važno za nas Pljevljake kao najzainteresovanije strane za izgradnju pomenutog objekta”, ističu oni.

U proteklom periodu, dodaju oni, bili smo svjedoci suočavanja raznih argumenata za i protiv, koje se oslikalo i na glasanje u Skupštini Crne Gore i na  odlučivanje Odbora direktora Elektroprivrede. 

“Tranzitna trojka (SDP-URA-DEMOS) je jasno rekla NE ovom projektu, kao i kontrolor rada Odbora direktora Elektroprivrede Dejan Mijović koji je, predstavljajući sebe kao aktivnog člana tog tijela, glasao jedini protiv, iako njegov glas nije važio jer nema zakonskog osnova da učestvuje u glasanju, a sve sa ciljem da u medijima obrazloži svoj stav, odnosno stav tranzitne trojke. Ovakvim reakcijama se pokazalo da su pojedini spremni da zarad dnevnog politikanstva i ubiranja sitnih političkih poena spriječe razvoj sjevera”, ocjenjuju iz SD Pljevlja.

Za njih, glasanje protiv podrazumijeva ukidanje 1200 radnih mjesta do 2020. godine, nemogućnost otvaranja novih radnih mjesta, dalje iseljavanje njihovih sugrađana i stagnaciju razvoja i Pljevalja i sjevera Crne Gore. 

“Glasanje protiv je glasanje protiv rješavanja ekoloških problema, energetske nezavisnosti Crne Gore i sigurnosti u snabdijevanju električnom energijom. Ovo nijesu predizborni trikovi već realni i ostvarljivi ciljevi. Izgradnja  Drugog bloka sasvim sigurno pokreće i druge privredne aktivnosti što će rezultirati, u naredne četiri godine, snažnijim razvojem Pljevalja a samim tim i Crne Gore, a Socijaldemokrate će, kao i do sada, biti dio tima koji će ovaj projekat i implementirati”, zaključili su oni.

Send this to a friend