Ekonomija

Sekulić o Kraljičinoj plaži: Nažalost ne možemo reći da je bilo šta dobro

“Znači, Crna Gora se u ovoj situaciji pokazala kao neozbiljan partner, zato što je neshvatljivo bilo kome u svijetu da jednoj Crnoj Gori koja je iscrpljena ekonomskom krizom ne trebaju pare u budužtu ili ne trebaju tako renomirani investitori kao što je Royal grupa ili nam ne trebaju hoteli visoke kategorije”, kazao je Sekulić novinarima u crnogorskom parlamentu.

Prema njegovim riječima ne treba zaboraviti da je ovo bila i prilika da visokokvaliteni turizam koji razvijamo npr. u  Porto Montenegru, Kumboru ili Luštici prenesemo na neki način prema jugu Crne Gore, odnosno prema južnom dijelu naše obale.

“Rekao bih da je šteta mnogo veća, nego što u ovom trenutku možemo da saopštimo. Ne samo tih 180  do 230 miliona eura ulaganja sa jedne strane, ili gubitak nešto više do 300 radnih mjesta ili gubitak prepoznatljivosti Crne Gore po jednom vrhunskom rizortu, nego rekao bih da je mnogo veći gubitak u onome sto je poruka drugim investitorima”, smatra on. 

Sekulić je naglasio da ova odluka Royal grupe donosi mnogo negativnih efekata. 

“Nažalost ne možemo reći da je bilo šta dobro. Ovom prilikom ne treba zaboraviti kakva je prilika u regionu. U Makedoniji država daje besplatno zemljiste, kompletnu komunalnu infrastrukturu onima kojima žele da zapošljavaju i otvaraju radna mjesta. U Srbiji je situacija slična, osim što država daje novac investitorima koji su spremni da pokrenu nešto od industrije za nova radna mjesta. Tako da se plašim da ovo nije dobra poruka za sve one koji vole Crnu Goru sa jedne strane, a sa druge strane posljedice ovakve odkuke ćemo vidjeti tek u godinama koje dolaze”, dodao je Sekulić.

On je komentarisao i odnose u vladajućoj koaliciji DPS-SDP. Poznato je da je Kraljičina plaža već više mjeseci tačka sporenja DPS-a i SDP-a. U SDP-u imali su više primjedbi na taj aranžman.

“Moram da budem iskren, to je nešto o čemu treba da se odredi vrh partije. U svakom slučaju cinjenica je da Vlada u ovom trenutku stabilno funkcionise sa jedne strane, a sa druge strane mislim da naši koalicioni partneri treba da preispitaju neke svoje stavove koje su javno saopštavli u posljednje vrijeme”, kazao je Sekulić.

Kako je istakao u svakom slučaju, naredni parlamenatri izbori su tokom iduće godine, a čini mi se da će sve ovo uticati na naš zajdnički koalicini odnos. 

“Nije na meni da to procjenjujem na takav način, ipak čekam da se o tome odredi vrh naše partije”, zaključio je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Postaviste li pitanje ,da li
Postaviste li pitanje ,da li ima neko drugi ko bi dao vise,a?Dje brate uporedjujes Tetovo,Valjevo sa crnogorskom obalom……..sto ne pita kojiko je kvadrat bilo cega u Monte Karlo……Dajte posteni medjnarodni tender.

No pasaran
Gost
No pasaran

Investitori nece proci!Mi nismo normalni!?
Investitori nece proci!Mi nismo normalni!?

Boka
Gost
Boka

Prodasmo, to jedino znamo.
Prodasmo, to jedino znamo. Sad kako ovo propade padamo na listi salesman-a :)….

kotoranin
Gost
kotoranin

Sve prodaste!
Sve prodaste!

Anonimni
Gost
Anonimni

Bitno je Sekulicu da si ti
Bitno je Sekulicu da si ti osisao grivu i da si se malo upristojio ostalo sve isto ,KRADJA KRADJA KRADJA

Boka
Gost
Boka

Lion Sekulić…koji je ono
Lion Sekulić…koji je ono retro bio.

Anonimni
Gost
Anonimni

Neto dobit EPCG u 2014 35Neto dobit EPCG u 2014 35 milion eura.T-com je sa dobiti ostvarenom za 4 godine povratio sva novac koji je ulozio u kupovinu Telekoma,Jugopetrol ima promet oko 100 miliona evra a u stranom je vlasnistvu.sta ste uradili sa svetim Stefanom i Kraljicinom plazom u Miloceru.Kako ste unistili Ski centar Durmitor?To su samo neki od primjera… Više »

kjbb[o o
Gost
kjbb[o o

Zaleteo se investitor pa vidi
Zaleteo se investitor pa vidi sa kim ima posla. Samo diletant i ko nema pojma o turizmu moze da pravi hotel na ovaku lijepu obalu i plaze po kojima pliva smece i izliva kanalizacija

Crnogorac do groba
Gost
Crnogorac do groba

CRNOGORCI CUVAJU SVOJE!!!
CRNOGORCI CUVAJU SVOJE!!! IAKO VAS NISAM NI MRVU GOTIVIO OD DANAS ZA VAS GLASAM JER STE POKAZALI KO VAM JE BITNIJI, DRZAVA ILI PARE!

JovanaPG
Gost
JovanaPG

Svaka cast SDP Bar, jer daSvaka cast SDP Bar, jer da nije njih bili cisto sumnjam da u ovom trenutku Kraljica ne bi bila u vlasnistvu Arapa!!! A sto se ekonomske krize tice, neka se zapitaju ovi, kako ce i sta ce, koji pare iz budzeta stavljaju u svoj dzep, pa su zbog toga i protiv ove oduke SDP-a! Jos… Više »

Vaso1
Gost
Vaso1

A nije dobro sto je nisu
A nije dobro sto je nisu prodali? Duse prodane sve zbog para i vazduh bi prodali da mozete!

Anonimni
Gost
Anonimni

Sekula ko vama da da pare
Sekula ko vama da da pare.Nema vise budala.

Anonimni
Gost
Anonimni

Dali je moguce u nekomDali je moguce u nekom medjumnarodnom registru provjeriti ko je vlasnik tih Firmi “stranih investitiora” i dali je Firma registrovana pod tim imenom ili se radi o vjestom prikrivanju domacih pljackasa iz vlasti koji opljackanim i iznesenim iz zemlje novcem kupuju u bescjenje top lokacije ? Dosta ljudi koji je radilo sa Arapima kazu da su… Više »

labudovo jezero
Gost
labudovo jezero

Keakooo je Labudanee
Keakooo je Labudanee

Za toboznjeg Gradjanina
Gost
Za toboznjeg Gradjanina

Da vam je bilo stali i da Da vam je bilo stali i da nijeste htjeli da lovite u mutnom , mogli ste ispuniti tu malu zakonsku zackoljicu na koju je ukazao SDP. ali Zakon znaci da ostajete bez procenta.Sada ste pomahnitali, putem pritiska treba da ubijdite opljackani narod. Da nema hleba da jede zbog Kraljicine plaze, a ne sto… Više »

Građanin
Gost
Građanin

Treba odmah raskinutiTreba odmah raskinuti koaliciju sa SDP-om, koja se u ovoj situaciji pokazala kao najveći kočničar prijeko potrebnim investicijama. Zakazati vanredne izbore pa neka se gospoda iz SDP izmjere da vide koliko imaju povjerenja u narodu. Uzeli su pod svoje sve CG firme koje uspješno posluju (Morsko dobro, Sozina, Aerodromi itd.), u njima dobro udomili skoro sve svoje simpatizere,… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Sekulicu, ne lupetaj! Sve
Sekulicu, ne lupetaj! Sve prodadoste, narodu je sve gore, a vama sve bolje.

Marjan PG
Gost
Marjan PG

Ma milijardu eura smo mi
Ma milijardu eura smo mi izgubili moj dobri Labude.
Samo nam reci đe je investicija u Bolići ili ona na Maljeviku? Kako to da se tamo nije ništa realizovalo?
Jer smo bili “neozbiljni”?

oppp
Gost
oppp

OOOOOO Labude ….
OOOOOO Labude ….

Pravican
Gost
Pravican

Tacno Sekulicu. Medjutim u
Tacno Sekulicu. Medjutim u Makedoniji i Srbiji imaju rok da zavrse to sto su rekli a ukoliko ne ostaje bez bankovne garancije. A kod nas toga nema… Nego kupe zemlju pa nikad ne investiraju…

Providno
Gost
Providno

… vec mnogo puta vidjen… vec mnogo puta vidjen nacin medijskog pritiska, kada treba ubjediti narod da je prodaja zemlje na pjeni od mora opravdana i prijeko potrebna. Sad treba da nam znache ti potencijalni milioni, a ne znache milioni koje su oni svjesno potpisali da odlaze tako lako kroz garancije KAP-u i slicno. Korist jedne male grupe i glad… Više »

pasarela
Gost
pasarela

Mora da su pročitali tvoju knjigu pa su utekli
Mora da su pročitali tvoju knjigu pa su utekli

CPCčirga
Gost
CPCčirga

JOŠ jedan u nizu dokaza da
JOŠ jedan u nizu dokaza da posrbice imaju veze sa urušavanjem crne gore. da njih nema ovo bi bilo prodadnuto, i dato na komcesiju našim paretnerima iz izozemstva. Ovako nemamo ničta!

Pomalo Lud
Gost
Pomalo Lud

Prića o Kraljičinoj plaži
Prića o Kraljičinoj plaži zasijeni juče I danas priču o NATO. Vidim ja da ćemo za spas obraza Crnogorskog morati da im uz molbi za oproštaj sve damo džabe; ostaće im samo da plate ugradnju naših patriota-tajkuna, sve ostalo im je oprošteno.

Pravican
Gost
Pravican

Tacno Sekulicu. Medjutim u
Tacno Sekulicu. Medjutim u Makedoniji i Srbiji imaju rok da zavrse to sto su rekli a ukoliko ne ostaje bez bankovne garancije. A kod nas toga nema… Nego kupe zemlju pa nikad ne investiraju…

perin
Gost
perin

ko će da snosi odgovornost za
ko će da snosi odgovornost za to što smo se pokazali neozbiljni?

Send this to a friend