Ekonomija

Seminar „Možeš i ti“ u Baru: Ukloniti biznis barijere

Predsjednik barske lokalne uprave Zoran Srzentić pozdravio je prisutne, ističući da je organizovanje ovakvih vidova programa i edukativnih seminara od neprocjenjive vrijednosti za rješavanje problema nezaposlenosti.

„Na zajedničkom smo zadatku sa Fakultetom za poslovnu ekonomiju i Investiciono – razvojnim fondom kako bi mladim ljudima, nakon završenog Fakulteta omogućili da samostalno započnu svoj posao, biznis. Na taj način povećavamo našu bazu, odnosno male i srednje biznise u našoj opštini. Opština Bar će nastojati kao i do sada, da doprinosi stvaranju što boljeg poslovnog ambijenta i otklanjanju biznis barijera”, naveo je Srzentić.

Predsjednik Odbora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević poručio je da će ovaj fond podržati dobre biznis planove i ideje sa veoma povoljnim kreditima.

“Želimo da ohrabrimo mlade ljude da pokušaju sami da rješavaju svoju egzistenciju. To je zajednički cilj i Investiciono razvojnog fonda, Opštine Bar i Fakulteta za poslovnu ekonomiju koji obrazuje ljude u tom smjeru. Moramo naći odgovor za veliki broj nezaposlenih sa fakultetskom diplomom. Zato smo kreirali novu kreditnu liniju pod najpovoljnjim uslovima. Riječ je o beskamatnom kreditu, sa grejs periodom od 4 godine i rokom za povraćaj 12 godina”, kazao je Vukčević. 

Profesor na barskom Fakultetu za poslovnu ekonomiju Rajko Novićević istakao je da privreda i ekonomija koje ne budu ulagale u znanje, su unaprijed osuđene na zaostajanje i propast.

 

Send this to a friend