Ekonomija

Simović kupio akcije kod Duška Kneževića

Staklenici su sada u stečaju ali je njihova imovina, prije svega zemljište, izuzetno vrijedna i akcionari mogu steći veliku korist. Naime, na tom zemljištu Aglasmont planira gradnju „Novog grada”, koji, prema preliminarnom konceptu, predviđa da se na prostoru od 10 hektara izgradi šoping centar sa brojnim sadržajima, piše Dan.

Osim akcija u Staklenicima, bivši ministar poljoprivrede Simović prijavio je da mu je poslanička plata 1.550 eura, dok dodatnih 225 eura dobija za učešće u radnim grupama za izradu predloga zakona i drugih akata. Na njegovo ime se, sudeći prema podacima iz izvještaja o imovini i prihodima, zvanično ne vodi nijedna nekretnina. Simović je prijavio Komisiji da je Hipo Alpe Adrija banci dužan 2.900 eura.

Simovićeva supruga Ljiljana zaposlena je u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, gdje joj je plata 510 eura, dok kao član Upravnog odbora u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje prima naknadu od 487 eura.

Za razliku od supruga, ona posjeduje brojne nekretnine. U izvještaju o imovini se navodi da se na njeno ime vodi kuća sa placem u Podgorici od 214 metara kvadratnih. Takođe, vlasnica je građevinskog zemljišta od 253 kvadrata na Žabljaku, kao i brvnare u istoj opštini, površine 85 metara kvadratnih.

Na njeno ime se vodi i automobil „golf” proizveden 2007. godine, kao i 405 akcija u kompaniji Jugopetrol. Simovićeva je prijavila da je Prvoj banci dužna oko 4.600 eura.

Njihova kćerka Milena Simović vlasnica je stana od 72 metra kvadratna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

ovaj čovjek ima potencijalno
ovaj čovjek ima potencijalno najveću progresiju bahatosti i bestiđa …. treba pratiti njegove aktivnosti.

Tv lice
Gost
Tv lice

Ova desnica ispružena na
Ova desnica ispružena na stolu – kao spiker na RTCG:-). No, bolje mu stoji nego kad ukrsti prste, imitirajući šefa…

Sirotani i ljubav
Gost
Sirotani i ljubav

Ja sam fascinirana kako su
Ja sam fascinirana kako su naši funkcioneri – dobro oženjeni! Svaki je u miraz dobio zemlju, stanove, ušteđevinu, pa još mu žena radi u nekoj od agencija i u upravnom odboru …

Send this to a friend